• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik bilgi aktar.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Arkadaşlar ekli dosyada bir sorunum var yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ekli dosyayı yeniledim arkadaşlar

Uzman arkadaslar yokmu bu dosyanin bi caresi

arkadaşlar benim istediğim şekilde olmuyorsa sizin bir fikriniz varsa paylaşırmısınız.

Merhabalar.
Macrosuz Alternativ.
Ürünler sayfasında D4 hücresine.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((KAYIT_DEFTERİ!$D$2:$D$100=ÜRÜNLER!A4)*(KAYIT_DEFTERİ!$B$2:$B$100="Alış")*KAYIT_DEFTERİ!$F$2:$F$100)

Ürünler sayfasında E4 hücresine.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((KAYIT_DEFTERİ!$D$2:$D$100=ÜRÜNLER!A4)*(KAYIT_DEFTERİ!$B$2:$B$100="Satış")*KAYIT_DEFTERİ!$F$2:$F$100)

F4=D4-E4

İyi Çalışmalar.

Not:Eğer adetleri istemiyorsan TL -nin bulunduğu sütunun harflerini değiştirin.

Sayın mami68 şifreyi uyguladım oldu çok teşekkür ederim :) ama şifre girince dosyanın kapasitesi büyüyor bunu makroyla uygulayabilirmiyiz acaba.

Bu sözünüzü anlamadım.
Şifre Kastınız kod mudur.
"şifre girince dosyanın kapasitesi büyüyor bunu makroyla uygulayabilirmiyiz "

Pardon kodu d4 ve e4 e girince d500 ve e500 e kadar kodu çekiyorum ve buda baya yavaşlatıyor dosyayı makroda bu kodu yazma inkanı olursa yavaşlatmaz diye düşünüyorum. Mümkünmü acaba teşekkür ederim.

Bunu deneyiniz.

Kod:
Sub ABC()

Range("D4").Select
    ActiveCell.FormulaR1C1 = _
        "=IF(RC[-3]="""","""",SUMPRODUCT((KAYIT_DEFTERİ!R2C4:R100C4=ÜRÜNLER!RC[-3])*(KAYIT_DEFTERİ!R2C2:R100C2=""Alış"")*KAYIT_DEFTERİ!R2C6:R100C6))"
    Selection.AutoFill Destination:=Range("D4:D520"), Type:=xlFillDefault
    Range("D4:D520").Select

Range("E4").Select
    ActiveCell.FormulaR1C1 = _
        "=IF(RC[-4]="""","""",SUMPRODUCT((KAYIT_DEFTERİ!R2C4:R100C4=ÜRÜNLER!RC[-4])*(KAYIT_DEFTERİ!R2C2:R100C2=""Satış"")*KAYIT_DEFTERİ!R2C6:R100C6))"
    Selection.AutoFill Destination:=Range("E4:E520"), Type:=xlFillDefault
    Range("E4:E520").Select
     Range("F4").Select
    ActiveCell.FormulaR1C1 = "=IF(RC[-5]="""","""",RC[-2]-RC[-1])"
    Range("F4").Select
    Selection.AutoFill Destination:=Range("F4:F10"), Type:=xlFillDefault
    Range("F4:F520").Select
     MsgBox "İşlem tamamlanmıştır"
    Range("A1").Select

End Sub

Son düzenleme:
Hocam yapamadım size zahmet dosyaya ekleyim yollayabilirmisiniz.teşekkürler

urunler sayfasında enustte abc diye dugme var ona tıkla ok

makroyu kutucuga baglamamısım tekrar duzenledim

Ekli dosyalar

parametre teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama abc tuşu sadece d ve e sütununa kodları otomatik yerlerştiriyor ve bilgileri veriyor ben d ve e sütununa hiç kod girmeden userforda ürünler bölümüne bir kod yazıp ürünler sayfasında d ve sütununa kod girmeden otomatik bilgi versin istemiştim. yani kodu userformda ürünler sayfasına yazacaz hiç bir tuşa basmadanda bilgi verecek mümkünmü acaba.

Merhaba,
Doğru anlamışsam, örneği inceleyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("a4:a65536")) Is Nothing Then Exit Sub
Set kyt = Sheets("KAYIT_DEFTERİ")
For x = 2 To kyt.[d65536].End(3).Row
  If Target = kyt.Cells(x, "d") And kyt.Cells(x, "b") = "ALIŞ" Then
    alis = alis + kyt.Cells(x, "f")
    Target.Offset(0, 3) = alis
  ElseIf Target = kyt.Cells(x, "d") And kyt.Cells(x, "b") = "SATIŞ" Then
    satis = satis + kyt.Cells(x, "f")
    Target.Offset(0, 4) = satis
  End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın leumruk bey ilginiz için çok teşekkür ederim istediğim gibi olmuş fakat alış ve satış tutarlarını bilgi olarak veriyor ben alış ve satış miktarlarını vermesini istiyodum tutarlar sütunu j de miktar ise f de koddaki j leri f yaptım ama sonuç değişmedi bide bazılarının sonucunu veriyor bazılarını vermiyor. Size zahmet bir kez daha dosyayı inceleyebilirmisiniz. Teşekkürler.

Dosyayı güncelledim. Döngüyü 2 satır ileriden başlatmışım.

sayın leumruk bey çok teşekkür ederim ama 9.satıra kadar veriler doğru 10.satırı değişik vermiş sonrasında denemek için yeni ürün tanımladım alış ve satış yaptım ama ürünler kısmında yine bilgi girmemiş birşeyler eksik sanırım rica etsem birkez daha ilgilenirmisiniz acaba. teşekkür ederim.

sayın leumruk bey çok teşekkür ederim ama 9.satıra kadar veriler doğru 10.satırı değişik vermiş sonrasında denemek için yeni ürün tanımladım alış ve satış yaptım ama ürünler kısmında yine bilgi girmemiş birşeyler eksik sanırım rica etsem birkez daha ilgilenirmisiniz acaba. teşekkür ederim.
TIBBİ ATIK BASKILI ürününü yazdığınız satırı kastediyorsunuz sanırım. Ben denediğimde bir sorunla karşılaşmadım. Alış 250, Satış 250 çıkıyor. Sayfasından kontrol ettim. Sonucun da 250 çıkması gerekmiyor mu?

evet hocam ama sizin paylaştığınız dosyayı indirdim ben orada tıbbi atık torbasının fiyat bilgileri var ve yeni girdiğim bilgilerinde sonucunu vermiyor dosyayı tekrar gönderebilirimisiniz acaba. teşekkür ederim.

sizi yazdığınız kodu bendeki asıl dosyaya ekledim onda hiç sonuç vermiyor.

Veri girişini, Kayıt sayfasına yaptığınızda mı sonuçların Ürünler sayfasına aktarılmasını istiyorsunuz.
Eklediğim dosyada ürünler kısmına ürün adını yazdığınızda işlem yapıyor. Böyle bir durum sözkonusu mu?

Geri