• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Bağlantıların Toplu Olarak Düzenlenmesi

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2016 Türkçe
Herkese merhaba;
Sitede araştırdım ama bir cevap bulamadım. İstediğim şey yapılabilir mi bilmiyorum. 800 adet müşteri hesabı var. Bunlar tek dosyadan müşteri bilgilerini düşeyara formülü ile alıyor. Ancak tüm müşteri bilgilerinin bulunduğu dosya yolu değişti. Bu sebeple otomatik bağlantı açılışta düzenlenmesi gerekiyor. 800 dosyanın bağlantılarını düzenlemenin kısa bir yolu var mı? Yoksa her dosyayı tek tek açıp düzeltmem mi gerekiyor? Yardımınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• 99.xlsm
    99.xlsm
    501.2 KB · Görüntüleme: 6
Arkadaşlar konuyla ilgili olumlu veya olumsuz bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar sorunumu userform kullanarak çözdüm. Çözüm yolu biraz uzun ve karışık ancak 5000 adet dosyayı tek tek açıp düzeltmekten daha kolay ve kısadır.Yeni bir çalışma sayfasına bağlantıların düzeltileceği dosyaların isimlerini yazdım.Sonra userform oluşturup içine bir adet textbox ve command button ekledim ve aşağıdaki kodları yazdım.Ekte ayrıca örnek bir dosya bulunmaktadır.Ekteki dosya 10 adet içindir bunu artırabilirsiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Windows("Çalışma Kitabı.xlsm").Activate
Sheets("Sayfa1").Select
Range("A1").Select
TextBox1.Value = ActiveSheet.Range("B3").Value                        'B3 yerine dosya isimlerinin yazdığı hücreyi yazınız
    If TextBox1.Value = "" Then
MsgBox "İşlem Tamam", vbCritical
Exit Sub
End If
Workbooks.Open ("C:\Google Drive\Falcon\Data\" & TextBox1.Value)      'dosya yolunuza göre düzenlemeniz gerekiyor.
On Error Resume Next
    ActiveWorkbook.ChangeLink Name:= _
        "C:\Google Drive\Falcon\Data\hesaplar.xlsm", NewName:= _      'eski bağlantı adresini yazınız
        "C:\Google Drive\Falcon\hesaplar.xlsm", Type:=xlExcelLinks    'yeni bağlantı adresini yazınız
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
TextBox1.Value = ""
End Sub

Ekli dosyalar

Geri