• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Açılan Userform

Ercan6321

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Exel 2010 Türkçe
Merhaba hocalarım. Benim şöyle bir sorum var. Çalıştığım projede exel değilde direk userform açılıyor. Userforma yazılan makrolar, güvenlik merkezinden makroların çalışmasına izin verilmeyince tekrardan değişiklik yapılıyor. Ben şunu soruyorum. Ne şartta olursa olsun her açılışta direk userform gelebilir mi?

önce excel açılır.sonra userform açılır.sizin söylediğinize bakılırsa excel açılır açılmaz gizlenmiş.vba ile.:cool:

Evet Önce exel, exel hemen kapanıp vba açılıyor. Benim anlatmaya çalıştığım, makro çalışması kapatılsa bile exel açılmasın çünkü değişiklik yapılabiliniyor o zaman. Yani vba her koşulda çalışsın. direk açılsın. çalışmamda oynamalar yapılamasın.

Excel ilk bilgisayara kurulduğunda güvenlik ayarları düşük yüksek olarak yüklenir. Bu güvenlik açısından bu şekildedir.

Bu ayarı kullanıcının kendisi değiştirmesi gerekir. Eğer böyle olursa istediğiniz işlem olabilir.

Bunun dışında makrolar etkinleştirilmezse kullanıcıyı dosyanıza ekleyeceğiniz bir uyarı sayfasına yönlendirebilirsiniz. Bu şekilde kullanıcı bu sayfadaki yönergeleri izleyerek makro güvenlik seviyesini sizin istediğiniz şekilde ayarlayabilir. Öbür türlü dosyanızı kullanamaz. Tabi bu işlemler uzman olmayan kullanıcılar için geçerlidir.

Excelde günümüz şartlarında %100 koruma maalesef olamıyor.

Bahsettiğim uygulama için linki inceleyebilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/f48/eoer-makro-guvenlik-ayarlary-yapylmamy-sa-otomatik-yaptyrma-t165024.html

Çok Teşekkür Ederim

Geri