• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Otomatik Açılan Dinamik Liste

Excel Vers. ve Dili
2010
Selamlar.. Forumdaki ilk mesajıma göre belki biraz sıkıntılı bir arayış olucak ama uzun bir aradan sonra excel ile çalışmak durumunda kaldım e tabi bu uzun arada eriyen kaybolan bilgilerde cabası.. eğer mümkünse çözüm aradığım formülleri resim ile anlatacağım..

veri alınan yer burası :

RyjNnG.jpg

diğer bir çalışma sayfasına öyle bir kod gerekli ki yazdığımda diğer üstteki çalışma sayfasında görüldüğü gibi eğer veri varsa

Excelin normalde aynı çalışma sayfasında ard arda yazıldığı zaman hatırlama fonkisyonunu , bu sefer farklı çalışma sayfasından okuyup aşşağıdaki resim gibi eğer varsa hatırlamasını istiyorum

denediğim kodlar ve yöntemler içersinde düşeyara , adtanımlama ve veridoğrulamadır.. fakat hiç bir şekilde veri girilirken farklı sayfadan aldırtamıyorum.. bu konuda yardımcı olabilcek arkadaşlar var ise şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.. herkeze iyi çalışmalar..

ZNlp90.jpg

Forumda arama yaptınız mı?

Aşağıdaki linkte benzer konular işlendi... İnceleyiniz.

Anımsama

Forumda arama yaptınız mı?

Aşağıdaki linkte benzer konular işlendi... İnceleyiniz.

Anımsama

Hocam sağolasın yardım, gösterdikleriniz de kimilerinde sorun var hata alıyorum, istediğime daha yakın bir örnek buldum Liste_1967 isimli bir örnek fakat burda combobox ile örneklendirilmiş ve ben bu örneği bi türlü hücre ile nasıl çalışılır entegre edemedim..

şimdi RR2 dosyası benim çalışma dosyam

Liste_1967 de örnek alip kendime uyarlamak istediğim dosya..

içinde ufak ve ayrı açıklama bulunmaktadır

Ekli dosyalar

Dosyanızda gerekli düzenlemeyi yaptım. Deneyiniz.

İlgili sayfaların "A" sütunundaki hücrelere birkaç harf girip enter tuşuna basarak denemeler yapın.

Ekli dosyalar

Dosyanızda gerekli düzenlemeyi yaptım. Deneyiniz.

İlgili sayfaların "A" sütunundaki hücrelere birkaç harf girip enter tuşuna basarak denemeler yapın.

Korhan bey ilginize ve uğraşınıza teşekkür ederim. fakat konunun en başında ve bi önceki postumda liste_1967 örneğindeki gibi bir anımsama yapmak amacım sizinkinde bir açılan kutu mevcut eğer verdiğim örnekleri açıklamalarımıa göre inceleyebilcek ilgili kişi varsa memnun olurum.. tüm excel.web.tr ailesine başarılar..

Forumda veri doğrulama ifadesi ile arama yapınız. Örnekler var. Sanırım kendi dosyanıza uyarlayabilirsiniz.

Not : Veri doğrulamada kullanılacak olan kaynak alan sıralı olmalıdır. Aksi takdirde bulacağınız örnekler sizin dosyanızda bir işe yaramaz.

anımsama

Korhan AYHAN bey ekteki listede (anımsama) kitabının sayfa1 deki verisini çoğaltınca çalışması zorlaşıyor.
İlk 20 sütünda hatasız çalışıyor.
ben bunu 200 sütuna çıkarttım ve sonlara doğru UserForm1 ekrana gelmiyor veyada ekran dışına kayıyor, iki veya üç defa tekrarlayınca geliyor ve anımsamıyor. sebebini çözemedim. çok örnekler inceledim içinden çıkamadım
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

Merhaba,

200 sütuna uyguladığınız dosyayı eklerseniz sorunun neden kaynaklandığını inceleyebiliriz.

anımsama

Korhan bey 5 nolu mesajınızdaki user form benim aradığım türden,
benim dosyamda sayfa1 kırmızı satırda üstten ilk 20 sütunda güzel çalıiıyor örneğin: b15 hücresini seçiyom ve delete tuşuna basınca userform1 beliriyor.
ama b150 hücresini seçip delete tuşuna 2 veya 3 defa basmadan userform gelmiyor ve hatalı yazdıklarım düzelmiyor.
5 nolu mesajınızı duyarlamaya çalıştım ama yapamadım
İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok yoğunum. Akşam eve gidince cevap verebilirim.

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Geri