• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

otomatik A dan Z yapma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dr_1356
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba excel sayfasında bir tarih yazınca a4 sutunundan aşagısını sutunu kaydete basınca otomaatik olarak AdanZ yapabilirmi örnek ektedir

Ekli dosyalar

merhaba excel sayfasında bir tarih yazınca a4 sutunundan aşagısını sutunu kaydete basınca otomaatik olarak AdanZ yapabilirmi örnek ektedir

merhaba
Kitabınızın Kod bölümünde bulunan Thisworkbokk bölümüne
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
Range("A5:E65536").Sort key1:=Range("A5"), ORDER1:=xlAscending
MsgBox "Tarih Sıralaması Yapıldı", vbInformation
End Sub
bu kodu yapıştırın.
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

ihsan bey çok teşekür ederim tam istedigim gibi olmuş fakat kaydete basınca tarih sıralaması yapıldı butonunu kaldırasanız çok iyi olur birde bunu nasıl yaptınız vaktiniz varsa tarif edebilirmisiniz ben kod bölümünüde thisworkbook uda bılamadım bana zaman ayırdıgınız için teşekürlerrrrrrrrrrrrr

ihsan bey çok teşekür ederim tam istedigim gibi olmuş fakat kaydete basınca tarih sıralaması yapıldı butonunu kaldırasanız çok iyi olur birde bunu nasıl yaptınız vaktiniz varsa tarif edebilirmisiniz ben kod bölümünüde thisworkbook uda bılamadım bana zaman ayırdıgınız için teşekürlerrrrrrrrrrrrr

merhaba
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
Range("A5:E65536").Sort key1:=Range("A5"), ORDER1:=xlAscending
End Sub
bu kod'u
alt+F11 tuş kombinasyonunu kullanarak kitabın kod bölümüne geçersiniz. ve sol tarafta bulunan yerde thisworkbook bölümü var oraya bakarsanız

tamam yaptım tam istedigim gibi oldu çok çok teşekür ederim sagolasın.......

Geri