otobus şeması

Excel Vers. ve Dili
office 2003
ben userform kullanarak bir otobus şeması yapmak istiyorum acaba hangi butonu oluşturmam lazım bilgi verirmisiniz.54 yada 46 kişilik olcak.Acaba tek tek commandbutton mu oluşturmam lazım.

Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
ben userform kullanarak bir otobus şeması yapmak istiyorum acaba hangi butonu oluşturmam lazım bilgi verirmisiniz.54 yada 46 kişilik olcak.Acaba tek tek commandbutton mu oluşturmam lazım.
Bu şekilde soru sorarsanız, yanıt bulmanız zor. Taslağı, sizin belirlemeniz gerekiyor. Daha sonra, siteden yardım almayı deneyin.

Excel Vers. ve Dili
All Versions
Excelde bilmiyorum ama gelişmiş programlama dilleri haricinde external yani programın çalışma zamanında buttonu otomatik oluşturamazsınız.

Hamitcan bey 'inde belirttiği gibi bi taslak oluşturup yollarsanız forumda uzman arkadaşlar sizi ilerlemeniz konusunda yönlendireceklerdir emin olabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Sayın battary

Sorunuzdan aslında birşey anlamadık. Bence öncelikle yapmak istediğiniz şeyi anlatıp daha sonrada nasıl çözmeyi düşündüğünüzü yazarsanız bence daha iyi olur ve çözüm bulmasıda o kadar kolay olur. Çünkü ne yapmak istediğinizi bilemediğimiz sürece yapacaklarımız tamamen yanlış olur

Excel Vers. ve Dili
office 2003
aslında haklısınız ben excelde makro kullanarak bir otobus bilet satış programı yapmak istiyorum.Size dosyayı gönderiyorum.incelerseniz sevinirim.

kullanıcı adı ve şifre:enis

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Dostum İstanbul Seyahati çok iyi bilirim epey bir seyahat ettim sizin firma ile Kırklareli Vizeliyiz ve Trakyaya çok gideriz o yüzden firmanızı bilirim. Şimdi gelelim hazırladığınız programa bence yanlış başlamışsınız bilet satış formuna otobüsün kolatukları için commandbutton koymuşsun bence dosyana bir otobüs planı adlı bir sayfa hazırla ve planı oraya kur daha sonra commandbuttonları kaldır ve textbox koy satış formu her açıldığında textboxlar sayfadan gidip bilgi alsınlar ve satılan rezerve edilen tüm koltukları satış formunda gör hatta textboxları form üzerinde renklendirebilirsin bile mesela satılmış yerler kırmızı rezerve olanlar yeşil gibi görünebilir böylece satış esnasında sana daha büyük kolaylık olur

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Dostum İstanbul Seyahati çok iyi bilirim epey bir seyahat ettim sizin firma ile Kırklareli Vizeliyiz ve Trakyaya çok gideriz o yüzden firmanızı bilirim. Şimdi gelelim hazırladığınız programa bence yanlış başlamışsınız bilet satış formuna otobüsün kolatukları için commandbutton koymuşsun bence dosyana bir otobüs planı adlı bir sayfa hazırla ve planı oraya kur daha sonra commandbuttonları kaldır ve textbox koy satış formu her açıldığında textboxlar sayfadan gidip bilgi alsınlar ve satılan rezerve edilen tüm koltukları satış formunda gör hatta textboxları form üzerinde renklendirebilirsin bile mesela satılmış yerler kırmızı rezerve olanlar yeşil gibi görünebilir böylece satış esnasında sana daha büyük kolaylık olur
İstanbul seyahat benim geçen sene çalıştığım şirket. ordan esinlenerek o firma ismini koydum.Programa gelince. commandbuttonları sadece fikir amaçlı koydum.bilgilerin için teşekkür ederim dostum.bide öyle deneyim.otobus planı sayfsı hazırla dedin bunu pek anlamadım.Ayrıca bu yaptığım programın tamamen bana aittir.İstanbul seyahatin kullandığı program çok farklı.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Dostum ben senin için başlangıcı yaptım ve sayfayı ekledim textboxlarıda koydum istersen bir incele. Bununla birlikte bence bir data sayfası oluşturmalısın çünkü fimanın tek otobüsü yok ve aynı anda 4 veya 5 otobüs bileti satacağın düşünülürse böylede bir sorun var o kısmını düşündünmü bilmiyorum ama. İstersen onun içinde bir çalışma yapabilirim ama bana satış yapacağın otobüslerin birbirinden ayrılacağı yani plaka no olabilir sefer no olabilir gibi belli bir ayıraç bildirmen lazım ona göre temel oluşturmam lazım

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Dostum ben senin için başlangıcı yaptım ve sayfayı ekledim textboxlarıda koydum istersen bir incele. Bununla birlikte bence bir data sayfası oluşturmalısın çünkü fimanın tek otobüsü yok ve aynı anda 4 veya 5 otobüs bileti satacağın düşünülürse böylede bir sorun var o kısmını düşündünmü bilmiyorum ama. İstersen onun içinde bir çalışma yapabilirim ama bana satış yapacağın otobüslerin birbirinden ayrılacağı yani plaka no olabilir sefer no olabilir gibi belli bir ayıraç bildirmen lazım ona göre temel oluşturmam lazım

saol dostum çok güzel olmuş ellerine sağlık:) valla data sayfasını hiç düşünmedim.Aslında birden fazla güzergah açmayı düşünüyorum.Onun için iyi olur aslında.Ben sana plakaları ve otobus planlarını,sefer numaralarını yazarım.Mesela vizeye hergün 34 stt 32 pkalı 403 gidiyo sefer numarası 544 bunun gibi aklından plaka uydurarrk kendinde yapabilirsin.Emeğin için teşekkür ederim....

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Dostum ben sefer no üzerine uğraşmaya devam ediyorum yani vize için 530 kırklareli için 520 gibi numaralar atarak senin programı geliştiriyorum eğer bana mail adresini verirsen geliştirmeye beraber devam eder sonunda burdan tüm arkadaşlara gösterir hocalarımızında fikrini alırız.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
tamam dostum özel mesajda sana yazdım çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE
Şİfresİ BelİrtİlmemİŞ Gİremİyorum ProĞrama

Excel Vers. ve Dili
VBA-C++
Merhaba!! Bu mesele sanırım konuşulalı çok olmuş ama acaba bu hazırladığınız dosyanın bir örneğini bana gönderebilar misiniz? Aynı ödev şu an bende var da bana çok yardımcı olur eğer gönderirseniz.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-07-2025
Selam,
konu güzel başlamış ancak sonu gelmemiş, özellikle de iki arkadaşın forumun amacına aykırı olarak özel mesajlaşmaya başlamasından sonra konu kopmuş sayın moderatörlerin bu konuları dikkatine sunarım.
Saygılarımla