• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortaöğretim Not Çizelgesi (Resimli)

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba arkadaşlar. Ben şablonu hazırladım ama kodlama ve programlamadan anlamadığım için, gerisini yapamadım. C# veya visual basicte yapılabilir belki. Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Dosya içinde gerekli açıklamalar mevcut. Olabildiğince basit bir program olması gerekli. Veri tabanı ile istenilen hücrelere istenilen bilgiler yazdırılacak. İnşallah ilgilenen arkadaşlar olur. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Selam,
dosyanızı *.xls formatında yollarsanız daha hızlı ve daha çok çözüm bulabilirsiniz.

Selam,
dosyanızı *.xls formatında yollarsanız daha hızlı ve daha çok çözüm bulabilirsiniz.

Tamam arkadaşım. .xls olarak koyuyorum. İndirecek arkadaşlar, dosyada sadece şablon ve bir kaç resim var. Yapmak istedeğim not oalrak excell belgesinin içinde yazılıdır.

Ekli dosyalar

Dosya içinde gerekli açıklamalar mevcut. Olabildiğince basit bir program olması gerekli

1- Dosyanızda behsettiğiniz yeşil renkli kısımlar yok.

2- ilk mesajınızda "Olabildiğince basit bir program olması gerekli" diyorsunuz. Herhalde bu peşin hükmünüzden olsa gerek, "Dosya içinde gerekli açıklamalar mevcut." demenize rağmen dosyanıza bir tane dahi örnek hazırlamamışsınız.

1- Dosyanızda behsettiğiniz yeşil renkli kısımlar yok.

2- ilk mesajınızda "Olabildiğince basit bir program olması gerekli" diyorsunuz. Herhalde bu peşin hükmünüzden olsa gerek, "Dosya içinde gerekli açıklamalar mevcut." demenize rağmen dosyanıza bir tane dahi örnek hazırlamamışsınız.

merhaba. ilk gönderdiğim msjda kodlama ve programlamadan anlamadığımı söylemiştim. Bilmediğim için sizlerden yardım etmenizi rica etmiştim. yeşil renk ise belki format değiştiği içindir. yazılı sınavının sol tarafındaki yer yani oraya resim gelecek. ben c+, c++ , c#, visual basic vs programları bilmiyorum. sadece isimlerini biliyorum. program yapama ile arkadaşlar varsa belki yapabilirler diye düşünmüştüm. ortaöğretim de not defterleri kaldırıldığı için bizlere gönderdiğim şablona benzer bir çizelge gerekli. tek tek resimleri excelle atmak iş gücünü arttıracağı için böyle bir program hem program yapanlar için karlı bir iş olur hemde bizlerin işgücünü azaltır diye umduğum için sizlerden yardım istemiştim. teşekkürler

Selam,
Resimlerinizi C:/'nin altına kopyalayınız. Sayfanıza "Güncelle" butonu ekleyiniz. Sayfa koduna aşağıdaki kodu kopyalayınız.
İstediğiniz böyle birşey mi? İnceleyiniz, daha sonra devam ederiz.

Kod:
Sub RESIM_GUNCELLE()
Application.ScreenUpdating = False

On Error Resume Next
Set s1 = Sheets("sayfa1")

With s1

Image1.Picture = LoadPicture("C:/" & .Range("C2") & ".jpg")
Image2.Picture = LoadPicture("C:/" & .Range("C7") & ".jpg")
Image3.Picture = LoadPicture("C:/" & .Range("C12") & ".jpg")
Image4.Picture = LoadPicture("C:/" & .Range("C17") & ".jpg")
Image5.Picture = LoadPicture("C:/" & .Range("C22") & ".jpg")

Image1.Top = .Range("B2").Top
Image2.Top = .Range("B7").Top
Image3.Top = .Range("B12").Top
Image4.Top = .Range("B17").Top
Image5.Top = .Range("B22").Top

Image1.Left = .Range("B2").Left
Image2.Left = .Range("B2").Left
Image3.Left = .Range("B2").Left
Image4.Left = .Range("B2").Left
Image5.Left = .Range("B2").Left

.Range("A2:A5").RowHeight = Image1.Height / 4
.Range("A7:A10").RowHeight = Image2.Height / 4
.Range("A12:A15").RowHeight = Image3.Height / 4
.Range("A17:A20").RowHeight = Image4.Height / 4
.Range("A22:A25").RowHeight = Image5.Height / 4

.Range("b2").ColumnWidth = Image1.Width / 6.4
End With

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Selam,
Dosyanız ektedir. İstediğiniz böyle birşey mi? İnceleyiniz, daha sonra devam ederiz.

resimlerinizi C:/'nin altına kopyalayınız.

isimleri değiştirdikten sonra, "Güncelle" butonuna tıklayınız.

İyi çalışmalar.

çok teşekkürler. yeni nidirdim. bakıyorum. resimleri C:/ içine attım. öğrenci listesine yeni resim ve isim ekledim güncelle dedim ama olmadı sanırsam. evet çalışma böyle olacak.
öğrenci listesine eklediğimiz öğrenciye göre C:/ içinden resimleri alıp listeye ekleyecek. tekrar deneyeceğim, sanırsam ben yapamadım.
tekrar döneceğim size.

acaba makro kodlarda herhangi birşey yapacakmıyım?
36 kişilik liste olacağı için, makrolardaki kodları da değiştirmek gerekli mi? benim verdiğm de 5 tane resim vardı. oradaki resimler yerine başka resimler tanıyor ama 6. bir kişi eklediğim de olmuyor. nerde hata yapıyorum acaba?

Son düzenleme:
acaba makro kodlarda herhangi birşey yapacakmıyım?
36 kişilik liste olacağı için, makrolardaki kodları da değiştirmek gerekli mi? benim verdiğm de 5 tane resim vardı. oradaki resimler yerine başka resimler tanıyor ama 6. bir kişi eklediğim de olmuyor. nerde hata yapıyorum acaba?

Selam,
Kodları verdiğiniz 5 resime göre yaptım. Siz kodları inceleyerek istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.

Aslında siz kendiniz dosyanıza yön vermelisiniz. Mesela; Dosyanızdaki veriler sabit ise, kod yazmadan resimleri sabit olarak koyabilirsiniz. Yok eğer veri girişleri değişken ise Öğrenci Adına göre mi? yoksa sayfaya kendiniz verdiğiniz sıra no.ya göre mi? resimlerin görüntülenmesini istiyorsunuz, karar vermelisiniz.

mesela şöyle yapabilirsiniz;
Çalıştığınız dosya ayrı bir sayfa açıp, bu sayfada Sıra no., Öğrencinin tam adı, ve bu öğrenciye karşılık resim dosyasının adını yazmanız gerekir.

1- Ali Yılmaz- ali.jpg
2- Ahmet Metin- ahmet.jpg
3- Hasan Doğan- hasan.jpg gibi.
bence siz yeni bir örnek dosya hazırlayınız. dediğim gibi bir 36 öğrencinin öğrenci isim-resim no listesini hazırlayınız. 3-5 adette örnek resim ekleyiniz.
ali.jpg değil de XYZ.jpg veya 123.jpg de olabilir. yeter ki hangi isme hangi resim karşılık geldiği bilinsin ve ona göre kod yazalım.

İyi çalışmalar.

Merhaba, ilginiz için çok tşk ederim. Ben listeye 6. kişi ekledim. isim ve isme karşılık gelen resmide C:/ içine attım. sonra yukardaki kodun son satrı kopyalayıp altına yapıştırıdm ve 6. resme göre kodu değişirdim.

Image5.Picture = LoadPicture("C:/" & .Range("C22") & ".jpg"
Image6.Picture = LoadPicture("C:/" & .Range("C27") & ".jpg"

Image5.Top = .Range("B22").Top
Image6.Top = .Range("B27").Top

Image5.Left = .Range("B2").Left
Image6.Left = .Range("B2").Left

.Range("A22:A25").RowHeight = Image5.Height / 4
.Range("A22:A30").RowHeight = Image6.Height / 4

fakat şablonda öğrenci adını yazınca resim çıkmadı. aynı ismi 5. satırdaki kişi için yapınca benim yeni eklediğim resim çıkıyor.
Nerde hata yapıyorum.?

selam,
--Resimleriniz üst üst geliyor olabilir. Image6 için olan en sondaki kodu kırmızı alandaki gibi değiştiriniz.
Kod:
.Range("[COLOR="Red"]A27[/COLOR]:A30").RowHeight = Image6.Height / 4
--Image'ların no.larına göre sayfa içinde sıralı olup olmadığını kontrol ediniz.
-- resim adlarında veya hücre içine yazdığınız isimlerde boşluk lup olmadığını veya kullanıp kullanmadığına bakınız.

Olmaz ise dosyanızın aslını gönderiniz. resimleri göndermenize gerek yok. Sadece tam adlarını belirtirmeniz yeterli olur. (ahmet.jpg gibi)

İyi çalışmalar.

selam,
--Resimleriniz üst üst geliyor olabilir. Image6 için olan en sondaki kodu kırmızı alandaki gibi değiştiriniz.
Kod:
.Range("[COLOR="Red"]A27[/COLOR]:A30").RowHeight = Image6.Height / 4
--Image'ların no.larına göre sayfa içinde sıralı olup olmadığını kontrol ediniz.
-- resim adlarında veya hücre içine yazdığınız isimlerde boşluk lup olmadığını veya kullanıp kullanmadığına bakınız.

Olmaz ise dosyanızın aslını gönderiniz. resimleri göndermenize gerek yok. Sadece tam adlarını belirtirmeniz yeterli olur. (ahmet.jpg gibi)

İyi çalışmalar.

Hocam, aynı şekilde yapıyorum ama nedense olmadı. acaba excell 2007 kullanıyorum ondan mıdır? ben öğrenci listesini yükledim. öğrenci resimlerini sınıf numaraları ile adlandıracağım. mesela 476 - Özge HESEOĞLU ise buna karşılık resmi 476.jpg olacak.
bakalım hatam neredeymiş.

Son düzenleme:
merhaba. ben öğrenci listesinin yanına resim adı altında yeni bir sütun oluşturdum. ama her defasında öğrenci adı karşısındaki resim için ayrı kod yazacağımıza göre, öğrenci sıra noya göre kod yazsak her defasında kod değişmemiş olur. mesela 476 - ÖZGE HESEOĞLU 1. sırada 476.jpg yerine 1.jpg yapsak her defasında öğrenci numarasına göre kodlama zor olacak. ama sıra numarasına göre yapılırsa, ben sadece resimleri sıra noya uygun olarak değiştirmem daha kolay olur.
tşkler çalışmalrınızda başarılar dilerim.

Ekli dosyalar

merhaba. ben öğrenci listesinin yanına resim adı altında yeni bir sütun oluşturdum. ama her defasında öğrenci adı karşısındaki resim için ayrı kod yazacağımıza göre, öğrenci sıra noya göre kod yazsak her defasında kod değişmemiş olur. mesela 476 - ÖZGE HESEOĞLU 1. sırada 476.jpg yerine 1.jpg yapsak her defasında öğrenci numarasına göre kodlama zor olacak. ama sıra numarasına göre yapılırsa, ben sadece resimleri sıra noya uygun olarak değiştirmem daha kolay olur.
tşkler çalışmalrınızda başarılar dilerim.

Selam, dosyanız üzerinde çalışıyorum. Daha pratik ve hızlı hale getiriyorum. Örneğin Sayfa 2'deki sıra no.su ve dosya adı olmadan sadece öğrenci no-isimden (örnek:476 - ÖZGE HESEOĞLU) istifade ededeğiz. Kendi işlerim de çok yoğun. En kısa zamanda dosyanızı göndereceğim. Siz şimdiden C:/'nin altına koymak üzere, daha önce örnek gönderdiğiniz resimler ile aynı ebatta 476.jpg, 478.jpg,501.jpg gibi öğrenci no.larından oluşan resimler oluşturunuz.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Selam, dosyanız üzerinde çalışıyorum. Daha pratik ve hızlı hale getiriyorum. Örneğin Sayfa 2'deki sıra no.su ve dosya adı olmadan sadece öğrenci no-isimden (örnek:476 - ÖZGE HESEOĞLU) istifade ededeğiz. Kendi işlerim de çok yoğun. En kısa zamanda dosyanızı göndereceğim. Siz şimdiden C:/'nin altına koymak üzere, daha önce örnek gönderdiğiniz resimler ile aynı ebatta 476.jpg, 478.jpg,501.jpg gibi öğrenci no.larından oluşan resimler oluşturunuz.
İyi çalışmalar.

resimler zaten hazır. çok teşekkürler. "C:/resimler" diye atsam olur mu?

Son düzenleme:
resimler zaten hazır. çok teşekkürler. "C:/resimler" diye atsam olur mu?

Selam Dosyanız ektedir.

C:/'nin altına resimlerinizi atınız. Sayfa1'deki Sarı hücrelerden istediğiniz öğrencinin ismini seçiniz. Güncelle butonuna tıklayarak deneyiniz.

Öğrenci no-isimleri Sayfa2'deki B sütunundan yararlanılmıştır.

resimler "C:/resimler" altında olur ancak, kodları buna göre düzenlemek lazım.
Siz önce örnek dosyayı inceleyiniz. Daha pratik çözümleri sonra sunarım.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Dosyayı aldım, inceledim. Kodlardan anlamıyorum ama dediğiniz şekilde yaptım oldu. Ben, bir sınıfın listesinin bastıktan sonra diğer sınıfın listesini sayfa2 deki liste yerine kopyalayacağım ve resimleri de değiştireceğim. Denemedim ama galiba bir sorun olmadan kodlar çalışacaktır. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Okuldaki işim bayağı azalacak. Sizlere de iyi çalışmalar. Yardımlarınız için yeniden teşekkür ederim. Ayrıca C:/ içinde karışıklık olmasın diye resimleri bir klasör içinde toplasak çok daha düzenli olur. O konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Dosyayı aldım, inceledim. Kodlardan anlamıyorum ama dediğiniz şekilde yaptım oldu. Ben, bir sınıfın listesinin bastıktan sonra diğer sınıfın listesini sayfa2 deki liste yerine kopyalayacağım ve resimleri de değiştireceğim. Denemedim ama galiba bir sorun olmadan kodlar çalışacaktır. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Okuldaki işim bayağı azalacak. Sizlere de iyi çalışmalar. Yardımlarınız için yeniden teşekkür ederim. Ayrıca C:/ içinde karışıklık olmasın diye resimleri bir klasör içinde toplasak çok daha düzenli olur. O konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Selam,
Dosyanız ektedir. Sayfa2 deki D1 hücresine ilgili resimlerinizin bulunduğu yolu yazınız. Yolu yazarken tam olarak yazmaya özen gösteriniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Geri