• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortalama

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Excel
Merhaba arkadaşlar, ortalama alırken bir hücrenin %25i diğerinin %50sini alarak ortalama hesaplamam gerekiyor. B4 D4ün ortalamasının %50si E4 F4ün ortalamasının %25 ve G4ün %25. Ayrıca boş hücreleri ortalamaya dahil etmemesi gerekiyor.. Yardımcı olursanız sevinirim.. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosya ekleyerek üzerinde anlatırsanız daha uygun olacaktır...

olurduda nasıl yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok.

Bu aslında Paket programlama ödevi ve öğretmen iç içe fonksiyonları kullanmayı öğrenmemizi istiyor.. çoğu durumda sorunum yok ama genede yardım almak istedim.. İsterseniz sorularıda aktarabilirim sizlere.

İlk mesajınızda belirttiğiniz işlemleri, kafamda dosya ile üst üste oturtmaya çalıştığımda, mantığını anlamadığım için maalesef başaramadım.
Bu tarz işlemlerde daha tecrübeli arkadaşlarımız mevcuttur ve bu konuda da size yardımcı olacaklardır...

İyi akşamlar dilerim.

Boş hücre olursa %lik değerler değişiyor mu? Yani bir tek sözlü notu varsa yine de %25 mi olacak?

Eğer % lik oranlar değişmiyorsa

=EĞER(VE(BOŞLUKSAY(B4:D4)=3;BOŞLUKSAY(E4:F4)=2);G4*0,25;EĞER(BOŞLUKSAY(B4:D4)=3;ORTALAMA(E4:F4)*0,25+G4*0,25;EĞER(BOŞLUKSAY(E4:F4)=2;ORTALAMA(B4:D4)*0,5+G4*0,25;ORTALAMA(B4:D4)*0,5+ORTALAMA(E4:F4)*0,25+G4*0,25)))
formülü uygulayınız.

Eğer sözlü 2 tane ise ortalamanın %25 1 tane ise girilen sözlünün %25i yani boş hücrelerin üzerinde etkisi olmayacak..

Son düzenleme:
Sizin önerdiğiniz formüllerde örneğin uygulamayı girmediğimde %25 not düşüyor.. Eğer uygulamayı girmiyorsam ortalama hesaplamada dahil etmemesi lazım.

işte ben ilkin onu sormuştum. Formülü bir kez daha oluşturayım

Fark ettim. Kusura bakmayın biraz geç gördüm. Tekrar uğraştırmak zorunda bıraktığım için özür dilerim..

Bu formulü uygulayınız.

=EĞER(VE(BOŞLUKSAY(B4:D4)=3;BOŞLUKSAY(E4:F4)=2);G4;EĞER(VE(BOŞLUKSAY(B4:D4)=3;G4="");ORTALAMA(E4:F4);EĞER(VE(BOŞLUKSAY(E4:F4)=2;G4="");ORTALAMA(B4:D4);EĞER(BOŞLUKSAY(B4:D4)=3;ORTALAMA(E4:F4)*0,5+G4*0,5;EĞER(BOŞLUKSAY(E4:F4)=2;ORTALAMA(B4:D4)*2/3+G4/3;ORTALAMA(B4:D4)*0,5+ORTALAMA(E4:F4)*0,25+G4*0,25)))))

Son düzenleme:
Hata veriyor ve düzenlemeyi benimsemeyi onaylayınca aynı sorunla karşılaşıyorum :S

Düzenledim onları defalarca da kontrol ettim ama tekrar deneyim :)

Hayır. Aynı sorun devam ediyor. Uygulamayı girmediğimde ortalama %25 düşüyor. Uygulamayı girmediğimde hiç bir etki olmaması lazım. İki yazılı 100 iki sözlü 100 girdiğimde ortalamanın 100 olması lazım ama uygulamayı girmediğimde diğer notlar 100 olsa bile 75 oluyor ortalama..

Geri