• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ortalama üstü ifadeleri listeleme

Excel Vers. ve Dili
türkçe
45 soru var, 30 kişiye uyguluyoruz. Her soru için ortalama alıyoruz.

Bir liste istiyorum ortala üstü değerlere ait sorular o listede yer alsın bunu nasıl yaparım.

Örnek Dosya eklemeniz lazım.
Yada açıklamanız daha ayrıntılı olmalı

Wn43qr.jpg

Örnekteki gibi a1 sutununda değerler, b1 sutununda ifadeler var,

benim istediğim listede ortama 0,5 ise 0,5'in üstünde olan ifadelerin yer alması.

Muhammet bey yardımlarınız için çok teşekkürler

fakat benim istediğim şey tam olarak bu değildi, formülünüzü de sanırım tam uygulayamadım. Bugün itibari ile altın üyelik başvurusu yaptım en yakın zamanda dosya yükleyeceğim.

Benim istediğim eğer gönderdiğim resim sayfa 1 ise sayfa2 de bir liste oluşturmak ve bu listenin sayfa1 de ortalama üstü olan ifadeleri orada özetlemesi.

yardımlarınız için gerçekten çok teşekkürler

Sayfa2 ye formülü kopyalayın.
İmleci formül çubuğuna tıklatıp
Aynı anda CTRL-SHIFT-ENTER tuşlarına basınız.

ne yazıkkı yapamıyorum muhammet bey, resimde gönderdiğim şekilde sayfa bir, hiç dokunmadan sayfa iki A1 e verdiğiniz formülü koyuyorum, imleci formül bölümüne getirip ctrl+shift+enter yapıyorum formül başına ve sonuna {} işaretleri geliyor, ama istediğim veri gelmiyor

Aynı sayfanın farklı sütunlarında deneyin. Farklı sayfalarda denerseniz, sayfa adını belirtmeniz lazım.
Boş bir sütunda deneyin sonra kopyala-yapıştır yapınız.

Muhammet bey ekte dosya gönderdim, dünden beri uğraşıyorum ama bir türlü vermiş olduğunuz formu çalıştıramadım. I1 ile I14 arasına istediğim listemeyi ekteki dosyada gösterebilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler, iki gündür uğraşıyorum.

Elinize emeğinize sağlık tam istediğim gibi olmuş, hatamı şimdi tekrar kontrol edeceğim.

İyi günler

Geri