• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortalama Hatası

Excel Vers. ve Dili
office 365 türkçe
Merhaba,

ekli dosyada sorunumu anlatmaya çalıştım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba,

ilgili formülü aşağıdaki gibi düzeltirsen sorunların ortadan kalkacaktır. kolay gelsin.

=AVERAGEIF($D$2:$D$300;D3;$AN$2:$AN$300)

Sayın fgx-80 ilginiz için teşekkür ederim. Lakin buradaki sorun şu; D3'teki müşteri dikkat ettiyseniz D4 ve D5'te de var, bunun gibi birçok mükerrer müşteri kaydı var. AN kolonundaki risk bilgisi aslında müşterinin riski. Yani risk 1 adet, proje birden çok adet. Böyle olunca Risk sayısı da kayıt sayısı kadar geliyor.

Benim istediğim AN kolonundaki müşteri riskini kayıt sayısına bölsün ve dip toplamda müşteri riskini bulabileyim AO kolonunda. Averageif formülü ile tüm kayıtlara mevcut riski atıyor, böylece de yine kayıt sayısı kadar risk oluşuyor.

Merhaba,

İnceledim fakat anlayamadım.

AO2 hücresinden AO6 hücresine kadarki değerleri tek tek nasıl hesaplanacağını sonuçlarıyla birlikte açıklayarak yazarmısınız.

Sayın Ömer Bey,
sırasıyla yazıyorum.

Önce için baş taraftan anlatayım. D2 - D6 arasında 3 farklı müşteri var.
d2: 997
d3-d4-d5: 4639
d6: 9664

AO2 hücresinde "26" yazacak. çünkü 997 nolu müşterinin tüm riski 26.

ao3--ao4-ao5'in toplamı 66,091 olacak. çünkü 4639 nolu müşterinin tüm riski 66,091. bu sayfada 3 farklı projesi olduğu için 3 farklı müşteri riski getiriyor buraya. bu da mevcut riskin 3 ile çarpımı yapıyor. aslında risk sabit, ama D kolonuna ne kadar müşteri adedi yansırsa o kadar risk varmış gibi gösteriyor. benim sorunum da burası.

ao6: ao2 ile aynı.

kusura bakmayın dün tüm gün dışarıdaydım ancak dönebildim.

Sayın brhmbl,

"ao3--ao4-ao5'in toplamı 66,091 olacak" demişsiniz.

Konuyu bu şekilde anlayamadım maalesef.

Benim istediğim bu değil. Bahsi geçen hücreler tek tek kaç olması gerekiyor. Ve hesaplaması nasıldır. Yani siz bu hücreleri hesap makinesi ile hesaplayıp sonuçlarını bulduğunuzda hangi aşamaları işleme soktunuz.

Bana bunu açıklarsanız bende formülü bu yönde yazabilirim.

.

Benim istediğim bu değil. Bahsi geçen hücreler tek tek kaç olması gerekiyor. Ve hesaplaması nasıldır. Yani siz bu hücreleri hesap makinesi ile hesaplayıp sonuçlarını bulduğunuzda hangi aşamaları işleme soktunuz.

Bana bunu açıklarsanız bende formülü bu yönde yazabilirim.

.

Sayın Ömer Bey,

ao3-ao4-ao5 hücrelerinin her biri 22030,33 olacak. bunun sebebi ise d3-d4-d5 hücrelerinde aynı müşterinin olması.

olayı bu şekilde anlatmamın sebebi ise daha aşağılara doğru bazı müşterilerin 2, bazılarının 5 kere yazılması.

yani anlatmak isteyip de anlatamadığım konu şu: d3-d4-d5 hücresinde yer alan "4639" nolu müşterinin bendeki tüm riski 66,091'dir. bu tutar bu hücrelere (ao3-ao4-ao5) eşit dağıtılsa sorun kalmayacak. yani AN kolonundaki riskim, D kolonunda müşteri sayısına AO kolonunda formül edilmiş olarak eşit bölünse nihayetinde riskim de eşit bölünmüş olacak.

bunu yaparken de D kolonundaki müşteri sayısına dikkat edilecek, ben burada tıkanıyorum. yani 4639 nolu müşteri kaydı 3 tane varsa 66,091 TL risk 3'e bölünsün, 5 tane varsa 5'e bölünsün vb gibi.

umarım anlatabilmişimdir. Lütfen kusuruma bakmayın.

Kod:
=AN2/EĞERSAY($D$2:$D$300;D2)

İstediğiniz bu mu?

.

Sn Ömer Bey çok teşekkür ediyorum. Sağolun...

Geri