• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ortakta bulunan excel çalışma kitabına giriş önceliği

Excel Vers. ve Dili
2013
Herkese merhabalar,

Genellikle şirketler excel konusunda ortak bir arşiv kullanır ve buradaki dosyaları ilgili arkadaşların hemen hemen hepsi kullanır. Sorunum şu,
ortak dosyalardan bana ait bir excel çalışma kitabım var. Bunu gün içinde devamlı güncelliyorum ve bu dosyaya bilgi girişini ben yapıyorum. Fakat başka arkadaşlarda açık olduğunda ben giriş yapmak istediğimde ve bir veriyi kaydetmek istediğimde yapamıyorum. kaydedemiyorum. ve hangi kullanıcıda açık olduğunu aramak istemiyorum.
yapmak istediğim ben ana kullanıcı olmak istiyorum. Ben giriş yaptığımda diğer kullanıcılarda kapansın. yani giriş yaptığımda diğer kullanıcılarda kapatılsın bu bana özel bir yetki gibi bir şey olmalı Böyle bir şey mümkün mü.

Konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

Merhaba,

Excel'in Review menüsünün altında bulunan Share Workbook özelliği ile birden fazla kullanıcı aynı anda giriş yapabilir ve excel'de düzenleme yapabilir. Bu özelliği Google amcadan aratırsanız talebinizi karşılayacaktır.

İyi çalışmalar.

Merhaba,

Excel'in Review menüsünün altında bulunan Share Workbook özelliği ile birden fazla kullanıcı aynı anda giriş yapabilir ve excel'de düzenleme yapabilir. Bu özelliği Google amcadan aratırsanız talebinizi karşılayacaktır.

İyi çalışmalar.

Benim amacım beraberce dosya üzerinde düzenleme yapmak değil. Bu kullanıcılar dosyaya giriyor ve çıkmıyor. Bende bunları ben giriş yaptığımda atmak istiyorum. Klasik mantık ben girdiğimde onu at.

Sub Auto_Open()
Application.OnTime Now + TimeValue("00:05:00"), "Dosyayı_Kapat"
End Sub

Sub Dosyayı_Kapat()
ThisWorkbook.Save
Application.Quit
MsgBox " excel kapanıyor..."

End Sub

Biraz bunun üzerinde durdum. Ama etkili değil ve diğer excel dosyalarını da kapatıyor. Google araştırma yaptım. Ancak excel biri giriş yaptığında diğerini çıkar ya da at dediğimde böyle soru sorulmamış belki yanlış soruyor olabilrim. Bana etkili bir şey lazım. :) :) :)

Aşağıdaki şekilde deneyin.Yalnız bir sütunu yardımcı sütun olarak kullanmanız gerekli. ben F sütununu kullandım. F sütununa açık olan kullanıcıları listeliyor.
Kod:
Sub ASKM_Kullanici_Listesi()
Range("F1:F1000").ClearContents
    uSize = UBound(ThisWorkbook.UserStatus)
    For i = 1 To uSize
        Range("F" & i).Value = ThisWorkbook.UserStatus(i, 1)
    Next
End Sub

Sub Auto_Open()
Application.OnTime Now + TimeValue("00:05:00"), "Dosyayı_Kapat"
End Sub
Sub Dosyayı_Kapat()
ASKM_Kullanici_Listesi
If WorksheetFunction.CountIf(Range("F1:F1000"), "ASKM") > 0 Then
    If Application.UserName = "ASKM" Then
        Application.DisplayAlerts = False
        ThisWorkbook.Save
        MsgBox " excel kapanıyor..."