• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÖRNEK DOSYADA AÇILAN LİSTEDEN SEÇİLENİ HÜCRELERE AYIRMA

Excel Vers. ve Dili
EXCEL-2016 TÜRKÇE
Üstatlarım bir konuda desteğinize ihtiyacım var yardım edersiniz sevinirim.
Sizlerle paylaştığım dosyada KASA sayfasında C3 hücresinde Ekran Alıntı resminde görüldüğü üzere açılan liste vardır.
Liste içinde seçmekte olduğum kişinin Hesap No ve isimleri KASA sayfasında Hesap Numarasını C3 hücresine Şirket adı yada isimleri de D3 hücresine alarak kayıt yamam gerekmektedir. lütfen yardım edebilir misiniz.

Ekli dosyalar

• 001.xlsm
    001.xlsm
    62.2 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    51.5 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
"Cari kayıt yapınız" butonuna şu kodları bağlayıp dener misiniz
Kod:
With Me
        If .ListBox1.ListIndex >= 0 Then _
            Worksheets("KASA").Range("C3").Value = .ListBox1.List(.ListBox1.ListIndex, 0)
            Worksheets("KASA").Range("D3").Value = .ListBox1.List(.ListBox1.ListIndex, 1)
End With

Üstadım ben denedim ama yapamadım örnek dosyada yapmak istediğinizi siz deneyebilir dosyayı tekrar ekleyebilirmisiniz.

With Me If .ListBox1.ListIndex >= 0 Then _ Worksheets("KASA").Range("C3").Value = .ListBox1.List(.ListBox1.ListIndex, 0) Worksheets("KASA").Range("D3").Value = .ListBox1.List(.ListBox1.ListIndex, 1) End With

Üstadım ben denedim ama yapamadım örnek dosyada yapmak istediğinizi siz deneyebilir dosyayı tekrar ekleyebilirmisiniz.

Yazdığınız kodu ListBox1 de handi kodtan sonra bağlamam gerektiğini yazabilirmisiniz.

UserFormunuz hata veriyor. Kodlarınız içerisinde combobox var ama userformda combobox nesnesi yok.
Forma tıklıyorum listboxa veri gelmiyor var olduğunu sorunsuz olduğunu varsayarak yukarıdaki kodları yazdım.
Siz de sorunsuz çalışıyor ise,
Cari kaydet butonuna çift tıklayın oradaki kodların ilk satırından sonra yukarıda verdiğim kodları ekleyin.

Veyahut formdaki tüm kodları silip aşağıdaki kodlar ile değiştirin
Kod:
Private Sub BİLANÇO_Click()
With Me
End With
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnCount = 2
ListBox1.ColumnWidths = "80;100"
ListBox1.RowSource = "BİLANÇO!B5:C" & Sheets("BİLANÇO").Range("B65536").End(xlUp).Row
End Sub

Son düzenleme:
UserFormunuz hata veriyor. Kodlarınız içerisinde combobox var ama userformda combobox nesnesi yok.
Forma tıklıyorum listboxa veri gelmiyor var olduğunu sorunsuz olduğunu varsayarak yukarıdaki kodları yazdım.
Cari kaydet butonuna çift tıklayın oradaki kodların ilk satırından sonra yukarıda verdiğim kodları ekleyin.

Sayın Mahmut bey, öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.
KASA sayfasında cari kaydet butonu BİLANÇO sayfasına yönlendiriyor orada yaptığım cari kayıtlarım da KASA sayfasına açılan liste ile görmem gerekiyor. Bu kodu başka bir yerden alıntı yaparak çalışma yapmıştım. Sizin kodları bahsettiğiniz şekilde yaptım ama liste açılsa bile C3 VE D3 hücrelerine atamıyor.
KASA sayfasında açılın liste içinde seçmekte olduğum kişinin Hesap No ve isimleri KASA sayfasında Hesap Numarasını C3 hücresine Şirket adı yada isimleri de D3 hücresine atayarak KASA sayfasında kayıt yapıyorum.
Bende liste sorunsuz çalışıyor ancak tek sorunum Hesap numarası ve Karşının daki ismini ayrı hücrelere atamak selam ve saygılar

Son düzenleme:
Arkadaşlar desteğinize ihtiyaç duyulmaktadır. Lütfen yardım

Veyahut formdaki tüm kodları silip aşağıdaki kodlar ile değiştirin
Kod:
Private Sub BİLANÇO_Click()
With Me
End With
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnCount = 2
ListBox1.ColumnWidths = "80;100"
ListBox1.RowSource = "BİLANÇO!B5:C" & Sheets("BİLANÇO").Range("B65536").End(xlUp).Row
End Sub

Sayın Üstadım Mahmut Bayram kodlar ile açılır liste açılmakta ancak Ekran Alıtısı-12 ile gösterilen hücrelere seçileni aktarmıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı12.PNG
    Ekran Alıntısı12.PNG
    58.2 KB · Görüntüleme: 9
Eklediğiniz dosyada,Listboxa çift tıklayınca veriler c3 ve d3 hücrelerine gidiyor.:cool:

Son düzenleme:
İsimi tıkladığım zaman C3 VE D3 hücrelerine seçilen ismin ve hesap kodunun hücrelerine gitmesi iyi olacaktır.

Sayfa modülüne bir sürü kod yazılmış.Sorun orada.
Ne yapmak istediği anlaşılmıyor.
Bu kodları kim yazmışsa o yapar ancak.
Kolay gelsin.

Teşekkür ederim üstat bu da bir yol oldu gereksiz kodları silerek tekrar deneyim.

Geri