• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Organizasyon masa listesi

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhaba arkadaşlar. Herkese kolay gelsin. Siteyi arama motorunda excel ile ilgili veri ararken buldum.
Benim bir sorum vardı. Çözümü basit veya zor bilmiyorum. Bu yüzden zor bir olay ve ancak ücretli bir çözüm gerekiyorsa şimdiden kusura bakmayın.
Ben organizasyon işinde teknik işleri yapıyorum. Bilgisayar ve ses sistemleri gibi. Yaptığımız organizasyonlarda genelde masalar numaralandırılıyor. Bu numaralandırılmış masalara önceden hangi misafirin oturacağı belli oluyor ve misafirler organizasyon alanına gelince isimini ve soyisimini veriyor ve bizde excelin kendi arama fonksiyonlarına göre arama yaparak masa numarasını buluyoruz. Bu olay biraz zahmetli oluyor çünkü masa sayısı artınca arama ekranı altında kalıyor alan ve masa numarası bulunamıyor veyahut masa numarası üstte kalıyor vb sorunlar oluyor.
Benim istediğim ekteki excel dosyasındaki gibi bir liste hazırlayıp örneğin Ali veli ismini aradığımda hangi masada oturuyorsa popup olarak masa numarasını verdirmek. Bunu excel ile nasıl yapa bilirim acaba.
Şimdiden ilginizden ve yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler sayın Yurttaş.

Geri