• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

oranı hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
herkese hayırlı akşamlar,
ambardaki lokasyonların doluluk oranını, yani ne kadar dolduğunu öğrenmek istıyorum.
her lokasyon maximum 50 adet almaktadır, bazı tiplerin sayı fazlalığından 2 yada 3 hatta 4 lokasyona yerleştirebiliyor.
buna göre eğer bir lokasyona yerleştirilmişse 50 adet üzerinden yüzde ne kadar dolduğunu 2 lokasyona 100, 3 lokasyona 150, 4 lokasyona 200 adet üzerinden doluluk oranı görmek istiıyorum.

lokasyonları b hücresindeki sutunlar, adetler c sutundaki hücreler. yüzdelik oranı ise d sutundaki hücrelerde görmek istıyorum.

bunu makroda nasıl kodlayabiliriz... yardımcı olacak herkese tşk ederım..

Ekli dosyalar

slm

bir şey anlamadım... farklı lokasyonda bir kaç tip kotuna cebrik bir hesaplama yaparmısın.. neye göre hesaplama yapılıyor... 1-2-3-4 lokasyonu ne belirliyor...

merhabalar,
haklısınız hocam biraz karma oldu sanırım, ama şu şekilde de anlatabilirim. d sutununda, c sutunun adet sayısına göre işlem yapmasını istiyorum. ilk 50 den başlamalı
örneğin ilk sırada 15 adet mal var, bunun oranını 50 adet üzerinden, 12 sırada 58 adet mal var bunun oranını 100 adet üzerinden, 53 sırada 135 adet mal var bunun oranını 150 adet üzerinden, 43 sırada 167 adet mal var ve bunun kini de 200 adet üzerinden yüzde ne kadar dolduğunu ögrenmek istiıyorum. yani adet sayısana göre 50 ve katları şeklinde işlem yapılmasını sağlayabilirmiyiz. önceki anlatımda lokasyona göre işlem yapmasını unutalım sanırım bu daha açıklayıcı.

bu arada ilginiz için çok tşk ederım... ne mutlu sızın gibi insanlara...

Son düzenleme:
yanıt

:( değerli hocalarım arkadaşlarım. lutfen bu onuya da bakabilirmısınız :(

slm

çalışma ekde.. ana sayfaya geçince hesap yapılıyor... hesap kontrolü yap..
yanlışlık varsa düzeltelim

Ekli dosyalar

tşk ederim hocam elinize sağlık, istediğim gibi olmuş çok tşk ederim. ancak bu sizin E sutuna eklediğiniz 0-50,50-100,100-150,150-200 gibi rakamları f sutununa alabilirmıyız ayrıca gizli olması daha etkili olacaktır. Esutuna ben bi başka başlık altında konu açtım. o bilgileri görmek istıyorum. sizin ilgi alanlarınızdan sa bakarsanız daha çok sevinirim. yoksa ben boylede mutluyum tekrar tşk ederim.

iyi çalışmalar dilerim

slm

E sütununa yazmayı kaldırdım...

Ekli dosyalar

tşk ederim elinize sağlık... iyi çalışmalar dilerim.

saygıyla.

Son düzenleme:
Geri