• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Oracle data dosyasından veri alma

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
oracle data dosyasından veri alabilirmiyiz. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Dosya örneğini ekleyemedim ama adını yazıyorum şimdiden teşekkürler.

dosya adı : ISC_VERGI_IADE_BILGILERI_FRM.fmx

uzman arkadaşlar konuya bi el atsa olacak diye düşünüyorum. Desteğinizi istiyorum arkadaşlar.

Merhaba,

İlginçtir bende bugün bu konu üzerinde çalışıyordum. Öğrendiklerimi şekille açıklamaya çalıştım.

Umarım işinize yarar.

Burhan Bey'in işine yaramadı galiba :)

Necdet bey teşekkür ederim güzel oldu. Bunu makroya dökemezmiyiz. Birde 2007 kullanıyorum aynı ekranı bulamadım. Elinize sağlık

Necdet bey teşekkür ederim güzel oldu. Bunu makroya dökemezmiyiz. Birde 2007 kullanıyorum aynı ekranı bulamadım. Elinize sağlık

Sayın Çavuş,

Ben dosyayı ekledikten sonra baya bir süre sizin mesajı okumanızı bekledim.
Eğer çabuk okuyup dönseydiniz, makrolu çözümü de size verirdim.

2007 de Dış Veri Al Veri bölümünde. Ekli dosyayı inceleyiniz.
Siz isterseniz dışardan veriyi alırken makro kaydedi de yaparsanız ve onu incelerseniz, küçük değişikliklerle genel hale getirilebilir.

Yarın isterseniz kodları ekleyebilirim.

Ayrıca Zeki Bey'in verdiği linki de incelemekte yarar var.

necdet bey
ben bu veritabanındaki dosyaları kendi bilgisayarıma kaydetsem servere bağlanmadan kendi bilgisayarımdan alsam olmazmı.
Veritabanına yazamıyorum ve okuyamıyorum. Ama o bilgisayara bağlanıp oradaki veritabanı dosyalarını ortak belgelerime atabiliyorum.

necdet bey
ben bu veritabanındaki dosyaları kendi bilgisayarıma kaydetsem servere bağlanmadan kendi bilgisayarımdan alsam olmazmı.
Veritabanına yazamıyorum ve okuyamıyorum. Ama o bilgisayara bağlanıp oradaki veritabanı dosyalarını ortak belgelerime atabiliyorum.

Veri tabanı konusunda yeterli bilgiye sahip değilim. Ayrıca tam olarak ne demek istediğinizi de anlamadım.

Yukarıda anlatılanları yaparken aynı zamanda makro kaydederseniz kodlar oluşur. Bende öyle yaptım. Bir kaç yerinde küçük değişikliklerle kendi işimi gördüm.

Dış veri al dosyasından bahsediyorsanız, dosyanın kendisi yok ama, not aldığım kodlar aşağıdadır. Bir bakın isterseniz.

Sub Dis_Veri()
Dim Cn As Object, Rs As Object
Set Cn = CreateObject("Adodb.Connection")
'// Connection
Cn.Open _
"Driver={Microsoft Excel Driver (*.xls)};dbq=" & _
ThisWorkbook.Path & "\veri alınan dosya.xls"
'// Başlamadan önce tüm hücre içeriklerini temizle..
Cells.ClearContents
'// Sorgulama..
Set Rs = Cn.Execute( _
"select * from [sheet1$]")
'// Sorgu sonucunu sayfaya yapıştırma..
[a2].CopyFromRecordset Rs
'// Kayıtseti ve bağlantıların kapnanışı..
Rs.Close
Cn.Close
Set Rs = Nothing
Set Cn = Nothing
End Sub

Geri