• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

OptionButton ile seçime göre Userform gelmesi

Excel Vers. ve Dili
2019 TR
OptionButton ile Userform çağırmak istiyorum eğer userfrom içindeki ListView1veri varsa userfrom açılaçak eğer userfrom içindeki ListView1 veri yoksa userfrom açılmayacak.
Kod:
Private Sub OptionButton1_Click()
On Error Resume Next
If OptionButton1.Text = "" Then
MsgBox "Bu isimdeki müşteriniz taksitleri yoktur...", vbCritical, "Sistem Bİlgilendirme..."
OptionButton1.SetFocus
Taksitgörüntüleme.Show
End If
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba,

Ben konu başlığındaki istek ile soru arasında bir bağlantı kuramadım.

Özür dilerim hocam ama anlamadım yanlış yeremi açtım yoksa yanlış birşeymi yaptım bilmeden.

Necdet Bey, sizin de müsadenizle Süleyman Bey'e konudan hariç bir şey sormak istiyorum: Süleyman Bey, dikkat ediyorum da, bütün mesajlarınızda UserForm yerine UserFrom yazıyorsunuz, bunun farkında mısınız ?

Sadece bir dikkat çekme olarak kabul edin, yanıtlamak zorunda değilsiniz...

Uyarnız için teşekkürler haklısınız birdaha dikkat ederim.

Sorunuz muhtemelen çözümü kolay bir soru. Ancak açıklamalarınız çok yetersiz kasdettiğiniz anlaşılmıyor.

- Listview hangi userformdadır.
- Açılacak olan userform hangisidir.
- Yazdığınız koddaki OptionButton1.Text = "" ifadesini neden kullandınız.

Açılacak UserForm Taksitgörüntüleme.Show Listview1 de bu UserForm dadır.Yani OptionButton1 tıkladığımda Taksitgörüntüleme.show daki listview de veri varsa Taksit görüntüleme.show açılacak eğer veri yoksa "Bu isimdeki müşteriniz taksitleri yoktur" bu şekilde mesaj vermesini istiyorum.

Sorunuz muhtemelen çözümü kolay bir soru. Ancak açıklamalarınız çok yetersiz kasdettiğiniz anlaşılmıyor.

- Listview hangi userformdadır.
- Açılacak olan userform hangisidir.
- Yazdığınız koddaki OptionButton1.Text = "" ifadesini neden kullandınız.
Userform1 deki, OptionButton1 tıkladığımda Userform2'deki Listview1 veri varsa Userform2 açılacak,eğerki veri yoksa mesaj verip açılmayacak access veri tabanı kullanıyorum.
Kod:
Private Sub OptionButton1_Click()
'On Error Resume Next
ÜRÜN_ADI = Me.ListView1.SelectedItem.ListSubItems(3).Text
Giris = Me.ListView1.SelectedItem.ListSubItems(4).Text
CIKIS = Me.ListView1.SelectedItem.ListSubItems(5).Text
TAKSİT_KODU = Me.ListView1.SelectedItem.ListSubItems(7).Text
Userform2.Show
End Sub
Bu kodlarıda kullandım olmadı ama bu kodlar ListWiew_DblClick() oluyor ben bunu OptionButton1'de yapmak istiyorum lütfen yardım edin.

Geri