• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

optionbutton ile onay ve ret kararı verme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Private Sub ComboBox1_Change()
TextBox1.text = Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, "H")
End Sub

Bu kodla comboboxta seçtiğim müşterinin kodu textbox1e geliyor. Buna ek olarak onay ve ret kararı için optionbutton ekledim. Onayladığım müşterinin kayıtlı olduğu sayfadan o satırdaki tüm bilgileri alıp farklı bir sayfaya kaydetmesini istiyorum ama yapamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba
Aşağıdaki gibi deneyiniz
Kod:
[SIZE="2"]'ONAY
Private Sub OptionButton1_Change()
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet, s2r As Long
Set s1 = Sheets("[COLOR="Blue"]Sayfa1[/COLOR]")
Set s2 = Sheets("[COLOR="Blue"]Sayfa2"[/COLOR])  '[COLOR="Blue"]Aktarımın yapılacağı sayfa adı[/COLOR]
s2r = s2.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1
If WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("H1:H" & s2r), s1.Cells(ComboBox1.ListIndex + 2, "H")) > 0 Then
sor = MsgBox("Aynı kodlu Müşteri var yinede aktarılsınmı?", vbYesNo)
If sor <> vbYes Then Exit Sub
End If
s2.Rows(s2r).EntireRow.Cells.Value = s1.Rows(ComboBox1.ListIndex + 2).EntireRow.Cells.Value
MsgBox "Aktarıldı"
'TextBox1.Value = ""
'ComboBox1.Value = ""
End Sub

'RED 
Private Sub OptionButton2_Change()
TextBox1.Value = ""
ComboBox1.Value = ""
End Sub[/SIZE]

Teşekkür ederim. Aktarıldı diye mesaj geldi ama herhangi bir aktarım olmadı maalesef.

Gönderdiğiniz dosya tam olarak istediğim sonucu veriyor, emeğinize sağlık teşekkür ederim. Kendi dosyama uyarladığımda olmadı, sanırım aktarma noktasında bir sıkıntı var. Mesela aktarılacak sayfada ilk dört satır dolu 5. satıra yazması için de ekstra bir komut vermem gerekiyor sanırım.

Teşekkür ederim alakanız için. Paylaştığım dosya, sayfa isimleri olarak orjinaliyle aynı ve combobox a da aynı şekilde rowsource olarak listeler sayfasındaki I sütununu tanımladım. Onay verdiğim müşterinin teklif sayfasındaki tüm bilgilerini sözleşme sayfasına aktarmak istiyorum. (teklif ve sözleşme başlıkları uyumsuz görünüyor ama şu an önemli değil) http://dosya.co/quozyl0b3t0z/jkhewıfhwıl.xlsm.html[/URL]

Çözüldü

Evvet, şu an çalışıyor. Teşekkür ederim emeğinize sağlık, çok işime yaradı gerçekten.

Geri