• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Optimum Kârı Elde Etmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 - Türkçe
Merhaba,

Ürün bazında maliyetler ve indirim oranlarına göre tahmini satış adetlerinin oluştuğu bir dosya hazırlamak istiyorum. Bu kısıma kadar normal formüllerle işimi hallediyorum ancak bu indirim oranlarını otomatik hesaplayarak optimum kârı elde edecek çalışmayı hazırlayamadım. Dosya içerisinde de açıklama yapmaya çalıştım.

Şimdiden teşekkürler.

İlgili Dosya:

http://s6.dosya.tc/server9/o75jz6/Fiyatlandirma_Denemesi.xlsx.html

Merhaba,

İndirim oranları, kar oranlarından direk düşülecek mi yoksa yüne yüzdelik alınıp öylemi indirim yapılacak? Şöyle ki;
%15 kar olan üründen %1 indirim yapılınca kalan %14' mü olacak yoksa %13,85 mi olacak?

Merhaba,

İndirim oranları, kar oranlarından direk düşülecek mi yoksa yüne yüzdelik alınıp öylemi indirim yapılacak? Şöyle ki;
%15 kar olan üründen %1 indirim yapılınca kalan %14' mü olacak yoksa %13,85 mi olacak?
13,85% olcak şekilde planlamıştım hocam

Döngü ile %1 - %25 arası karlılık hesaplanıp, "MAK" formülü ile bunların içinden maksimum karlı olunan değer bulunup onun üzerinden işlem yapılabilir diye düşünüyorum.

Foruma 283 mesaj yazmışsınız, sanırım excel vba'da benden daha bilgilisinizdir. Bu yukarıda yazdığımı yapmaya çalıştım ancak dosyanın son halini oluşturmaya vakit kalmadı, isterseniz o haliyle paylaşayım belki işinizi görür.

Ekli dosyalar

Makro konusunda eksiğim fonksiyonlar ile exceli kullanıyorum. Makroda tıkandığım için buradan yardım istedim.

Makro olmadan hangi indirim oranını seçmem gerektiğini bulamıyorum. Sizin yaptığınızda da kar değilde indirimli ve indirimsiz kazançların farkı var sanırım.

Yardımcı olabilecek yok mu üstadlar?

Geri