• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Online döviz kuru almak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba.Ben internetten excel sayfasına online olarak anlık 5 dakikalık (veya 30 dakikalık saatlik vb) online döviz kuru almak istiyorum bunu nasıl yapabilirim??Aslında ben şuan veriyi alabiliyorum ama yeni gelen veri bir önceki verinin hücresine yazılıyor ve bir önceki veri kayboluyor.Yeni veri geldikçe bir önceki verinin bir alt hücreye kaymasını nasıl sağlayabilirim??Bunun için makro yazmakmı gerekiyor??Gerekiyorsa nasıl yazılacak??Yani 5 dakikalık olarak yenileticem sayfayı ve aşağı yukarı son gelen 50 yada 100 verinin kayıtlı durmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim??

Bu başlıkların çoğunu inceledim ama hiçbirinde tam cevap yok.Sanırım şu başlıkla tam olarak aynı şeyi istiyorum ama onada net ve kesin cevap gelmemiş.Ben sadece hazır şablon aramıyorum.Aynı zamanda yapılışınıda öğrenmek istiyorum.Tabiki hazır şablon işimi görür.Yardım edebilirmisiniz.

http://www.excel.web.tr/f47/excelde-veri-depolama-t56798.html

evet bu iki linkte tam benim istediğim ile alakalı ama ben veriyi zaten internetten çekebiliyorum.ama bir önceki verinin hücresine geliyor.ben bir önceki verinin kaybolmamasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim??Ben yapılışını öğrenmek istiyorum hazır şablon aramıyorum.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Kurlar TCMB sitesinden alınmaktadır.
Her 1 dakikada bir güncelleme yapılmaktadır.
Güncelleme anında ARŞİV isimli sayfaya bilgiler yedeklenmektedir.

Hem 2003 hemde 2007 versiyonlarda kullanmak isteyenler olabilir düşüncesiyle iki adet dosya hazırladım.

Ekli dosyalar

heh hocam çok teşekkür ederim.şimdi şunu bir öğretebilirmisiniz?ilk sayfaya getiriyorum ikinci sayfaya nasıl aktarıyorsunuz lütfen bunu açıklayabilirmisiniz?ben kendim yapayım lütfen..

Selamlar,

Dikkat ederseniz sayfadaki döviz tablosu A1 hücresinden başlamaktadır.
Güncelleme anında görsel olarak görmesenizde sayfadaki A1 hücresindeki değer değişmektedir. İşte kod ile bu değişimi kontrol ederek ARŞİV sayfasında veriler aktarılmaktadır. Aktarım işlemi yapan kodlara aşağıdaki yolu izleyerek ulaşabilirsiniz.

ANLIK_KURLAR sayfa sekmesi adının üzerinde sağ klik yapın.
Açılan menüden KOD GÖRÜNTÜLE seçeneğini seçin.
Aktarım işlemi yapan kodları göreceksiniz.

Sayfadaki olaylara (event) ait kodların çeşitlerini ve ne işe yaradıklarını aşağıdaki resimli anlatımdan daha iyi takip edebilirsiniz.

Sayfaya Ait Kodlar ve Uygulama Yöntemleri (Resimli Anlatım)

Çok teşekkürler.Çok güzel anlatmışsınız.Hepsini anladım.Şöle bir hata alıyorum bazen bunun sebebi nedir? Run-time error 9 Subscript out of range. diyor aynı anda başka excel dosyalarıyla başka şeylerle uğraştığım içinmi oluyor yada simge durumuna küçültüyorum kur alan excel dosyasını ondanmıdır acaba çözümü nasıl oluyor.Teşekkürler..

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Kurlar TCMB sitesinden alınmaktadır.
Her 1 dakikada bir güncelleme yapılmaktadır.
Güncelleme anında ARŞİV isimli sayfaya bilgiler yedeklenmektedir.

Hem 2003 hemde 2007 versiyonlarda kullanmak isteyenler olabilir düşüncesiyle iki adet dosya hazırladım.

Çalışmanız çok güzel, paylaştığınız için teşekkür ederim. Güncellemeyi 1 dk yerine 10 dk yapmak istiyorum nereyi değiştirmeliyim.

anlık kur sayfasında bağlantı özelliklerine girip yenileme yazamını istediğiniz gibi yazabilirsiniz.

Koray hocam mesaj 4 anlık kur takibi yaptığınız örnek çalışmıyor örneği güncelleye bilirmisiniz.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bahsettiğiniz linkteki çalışma bana ait değil. Fakat başlığı tıkladığımda son mesajlarda çalışan bir link var. O dosyayı indirip deneyiniz.

Özür dilerim hocam yanlışlıkla 4 mesaj demişim.Düzeltiyorum 6 mesaj eklenen dosyalar sanırım size ait ama 1 dakika olsa günceleme yapmıyor güncelleniyor diye mesaj verdire bilirmiyiz.

Merhaba,

Bahsettiğiniz linkteki çalışma bana ait değil. Fakat başlığı tıkladığımda son mesajlarda çalışan bir link var. O dosyayı indirip deneyiniz.

Merhaba Korhan Bey;

Benim sorum TCMB değilde aşağıdaki siteden nasıl kur alabiliriz. Veri al seçeneği ile deneyince tablo seçmek için işaret çıkmıyor. Alamıyorum veriyi..

http://www.albaraka.com.tr/doviz-kurlari.aspx

Yardımlarınız için teşekkürler...

Merhaba Korhan Bey;

Benim sorum TCMB değilde aşağıdaki siteden nasıl kur alabiliriz. Veri al seçeneği ile deneyince tablo seçmek için işaret çıkmıyor. Alamıyorum veriyi..

http://www.albaraka.com.tr/doviz-kurlari.aspx

Yardımlarınız için teşekkürler...

Kod:

Kod:
#If Win64 Then
Private Declare PtrSafe Function ShowWindow Lib "user32" (ByVal hwnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long
#Else
Private Declare Function ShowWindow Lib "user32" (ByVal hwnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long
#End If
#If VBA7 Then
#Else
#End If

Sub verial8()
Dim URL As String

Dim ie As Object

Range("A1:d35").ClearContents

URL = "http://www.albaraka.com.tr/doviz-kurlari.aspx"
Set ie = CreateObject("InternetExplorer.Application")
sat = 1

With ie
.Navigate URL
.Visible = 1
ShowWindow ie.hwnd, 6
Do Until ie.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While ie.Busy: DoEvents: Loop

On Error Resume Next

Set t = ie.document.getElementsByTagName("table").Item(0)
For i = 0 To t.Rows.Length - 1
If t.Rows(i).Cells(0).innerText = "Satış" Or t.Rows(i).Cells(1).innerText = "Serbest Piyasa" Then
ekle = 1
Else
ekle = 0
End If

For j = 0 To t.Cells.Length - 1
Cells(sat, j + 1 + ekle) = t.Rows(i).Cells(j).innerText
Next
sat = sat + 1
Next
Cells(1, 1) = "DÖVİZ KURLARI"
Cells(1, 2) = ""

ie.Quit: Set ie = Nothing
End With
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Kod:

Kod:
Private Declare Function ShowWindow Lib "user32" (ByVal hwnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long

Sub verial8()
Dim URL As String

Dim ie As Object

Range("A1:d35").ClearContents

URL = "http://www.albaraka.com.tr/doviz-kurlari.aspx"
Set ie = CreateObject("InternetExplorer.Application")
sat = 1

With ie
.Navigate URL
.Visible = 1
ShowWindow ie.hwnd, 6
Do Until ie.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While ie.Busy: DoEvents: Loop

On Error Resume Next

Set t = ie.document.getElementsByTagName("table").Item(0)
For i = 0 To t.Rows.Length - 1
If t.Rows(i).Cells(0).innerText = "Satış" Or t.Rows(i).Cells(1).innerText = "Serbest Piyasa" Then
ekle = 1
Else
ekle = 0
End If

For j = 0 To t.Cells.Length - 1
Cells(sat, j + 1 + ekle) = t.Rows(i).Cells(j).innerText
Next
sat = sat + 1
Next
Cells(1, 1) = "DÖVİZ KURLARI"
Cells(1, 2) = ""

ie.Quit: Set ie = Nothing
End With
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Çok teşekkür ederim..

Ama, geliştirici seçenekleri nedir, makro nasıl açılır bunları bilmeden yardım istemek benim hatam zaten :)

Sitenizde bir saaate yakın vakit geçirip makro nedir verdiğiniz kodu nasıl kullanabilirim anlamaya çalıştım ama başarılı olmadım.

en sonunda

Compile error: The code in this project must be updated for use on 64-bit systems. Please review and update declare statements and mark them with the ptrsafe attribute.

diye hata aldım. Ama dediğim gibi excel kullanmayı bilmediğimden kaynaklanıyor sanırım.

Sizin de adım adım anlatmanızı beklemiyorum tabi :)

yine de teşekkürler...

Çok teşekkür ederim..

Ama, geliştirici seçenekleri nedir, makro nasıl açılır bunları bilmeden yardım istemek benim hatam zaten :)

Sitenizde bir saaate yakın vakit geçirip makro nedir verdiğiniz kodu nasıl kullanabilirim anlamaya çalıştım ama başarılı olmadım.

en sonunda

Compile error: The code in this project must be updated for use on 64-bit systems. Please review and update declare statements and mark them with the ptrsafe attribute.

diye hata aldım. Ama dediğim gibi excel kullanmayı bilmediğimden kaynaklanıyor sanırım.

Sizin de adım adım anlatmanızı beklemiyorum tabi :)

yine de teşekkürler...

Görsel video yükleniyor ara ara deneyiniz.

görsel video

Görsel video yükleniyor ara ara deneyiniz.

görsel video

Sizi gerçekten tebrik ediyorum Halit Bey ve çok çok teşekkür ederim.
Bir kişinin özel sorunuyla bu denli ayrıntılı vakit ayırarak ve uğraşarak ilgilenmeniz takdire şâyân. İşinizi severek yaptığınızın göstergesi..

Tekrardan çok teşekkür ederim.. iyi günler, iyi çalışmalar :)

Geri