• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ondalıklı Sayıları Seçme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Herkese iyi günler,

Ekteki Excel dosyasındaki bir makro ile SAYILARI bir makro ile TXT OLARAK KAYDEDİYORUM ANCAK TXT İÇİNDE
VİRGÜLDEN SONRA BİR VE İKİ BASAMAKLI OLANLARIN SONUNA SIFIR KOYUYORUM VE AYNI HİZAYA GETİRİYORUM BU DA ELLE ÇOK UZUN SÜRÜYOR.
YAZILACAK MAKRO İLE VİRGÜLDEN SONRAKİ BİR VE İKİ BASAMAKLI OLAN SAYILAR "0.001" İLE TOPLANSIN
VE TÜM SAYILAR VİRGÜLDEN SONRA ÜÇ BASAMAKLI HALE GELSİN (SAYILARDAKİ 0.001 ARTIŞ ÖNMELİ DEĞİL)

forumu aradım işime yarayan bir kod göremedim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sütunları seçin - Seçilen herhangi bir hücrede sağ tıklayın - Hücre biçimlendiri seçin - Kategoriden Sayıyı seçin - Ondalık basamak sayısı3 yapın.

alternatif
makro ile 0,001 ekmele kodları ektedir.

Kod:
Sub HK_Ekle()
On Error Resume Next
For x = 1 To Cells(1, Columns.Count).End(1).Column
For i = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
If Int(Cells(i, x)) - Cells(i, x) = 0 Then
aaa = 0
Else
aaa = Mid(Cells(i, x).Text, WorksheetFunction.Search(",", Cells(i, x).Text, 1) + 1, 9999)
End If

If Len(aaa) < 3 Then
Cells(i, x).Value = Cells(i, x).Value + 0.001
End If
Next i
Next x
End Sub

Sütunları seçin - Seçilen herhangi bir hücrede sağ tıklayın - Hücre biçimlendiri seçin - Kategoriden Sayıyı seçin - Ondalık basamak sayısı3 yapın.

mustafa OSMA Bey dediğinizi önceden yaptım ancak bu sadece exceldeki görünümü etkiliyor misal rakam 21.920 gözüküyor, txt kaydederken rakamın değeri 21.92 oluyor.

alternatif
makro ile 0,001 ekmele kodları ektedir.

Kod:
Sub HK_Ekle()
On Error Resume Next
For x = 1 To Cells(1, Columns.Count).End(1).Column
For i = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
If Int(Cells(i, x)) - Cells(i, x) = 0 Then
aaa = 0
Else
aaa = Mid(Cells(i, x).Text, WorksheetFunction.Search(",", Cells(i, x).Text, 1) + 1, 9999)
End If

If Len(aaa) < 3 Then
Cells(i, x).Value = Cells(i, x).Value + 0.001
End If
Next i
Next x
End Sub

Sn HÜSEYİNKİS sizin kodlarınız tüm değerlerin sonuna 0.001 ekliyor
sedece ondalık kısmı 1 ve 2 basamaklı olanlara 0.001 ekleyecek ondalık kısmı 3 basamaklı olanlara eklemeyecek
emeğiniz için teşekkür ederim üzerinde biraz değişiklikle işime uygun hale getirmeye çalışacağım, beceremezsem tekrar sorarım

Sn HÜSEYİNKİS sizin kodlarınız tüm değerlerin sonuna 0.001 ekliyor
sedece ondalık kısmı 1 ve 2 basamaklı olanlara 0.001 ekleyecek ondalık kısmı 3 basamaklı olanlara eklemeyecek
emeğiniz için teşekkür ederim üzerinde biraz değişiklikle işime uygun hale getirmeye çalışacağım, beceremezsem tekrar sorarım

Tekrar kontrol edermisiniz yukardaki dosyada hesaplama yaptırdığımda 3 basamaklı olanlara ekleme yapmıyor.

Geri