• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Önceki Yıl Verilerine Göre Tahmin Yapma

Excel Vers. ve Dili
Xp 2003 2007 Türkçe
Merhabalar

Kullanmakta olduğum bir tablo var geçen yıl verileri ve bu senenin ocak şubat verileri var.

- Geçen sene verilerini bu senenin verilerine göre analiz yapıp sonraki aylardaki tahmini ciroyu hesaplatmak mümkün mü ?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Güzel Çalışmalar Teşekkür Ederim Ama benim tabloya nasıl uyarlayacağım çözemedim. Buraya yazmadan önce yapmaya çalışmıştım yapamadım.

Mesela

Geçen senenin Q2'ni bu senenin Q2'ne göre nasıl hesaplatabililirm.

Geçen senenin 3 aylık değerlerine bakarak bu senenin 3 aylık tahminini nasıl yaptırabilirim.
Nisan Mayıs Haziran aylarına göre. Bir örnek olsa benim tablonun üzerinde ona göre yorum yaparak gerisini halledebilirim sanırım

Güzel Çalışmalar Teşekkür Ederim Ama benim tabloya nasıl uyarlayacağım çözemedim. Buraya yazmadan önce yapmaya çalışmıştım yapamadım.

Mesela

Geçen senenin 3 aylık değerlerine bakarak bu senenin 3 aylık tahminini nasıl yaptırabilirim.
Nisan Mayıs Haziran aylarına göre. Bir örnek olsa benim tablonun üzerinde ona göre yorum yaparak gerisini halledebilirim sanırım

Merhaba,

Aşağıdaki linki inceleyiniz, 3 nolu mesajda çözümlü dosya var,

http://www.excel.web.tr/f47/tabloda-tahm-n-yontemi-t102326.html

Merhaba,

B sütunundaki ay isimlerine göre A sütununa 1 den itibaren sıra no.su verilmeli, dikkat edilirse C7 hücresi A7 hücresine başvuruyor,

Tahmin yada Eğilim formülleri ile bir sonraki dönemleri ( 3 ay-4 ay, vb ) tahmin edebiliyoruz,

Sitede "tahmin", "eğilim" diyerek arama yaptırırsanız, sayın yurttas'ın ve diğer üyelerimizin açıklamalı, örnekli çözümlerine ulaşabilir siniz ?

Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Merhaba,

B sütunundaki ay isimlerine göre A sütununa 1 den itibaren sıra no.su verilmeli, dikkat edilirse C7 hücresi A7 hücresine başvuruyor,

Tahmin yada Eğilim formülleri ile bir sonraki dönemleri ( 3 ay-4 ay, vb ) tahmin edebiliyoruz,

Sitede "tahmin", "eğilim" diyerek arama yaptırırsanız, sayın yurttas'ın ve diğer üyelerimizin açıklamalı, örnekli çözümlerine ulaşabilir siniz ?

Kolay gelsin...

Teşekkür Ederim Elinize Sağlık

İyi Çalışmalar

Geri