• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Önceki hücre biçimi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP2-Türkçe
İyi Çalışmalar Diliyorum,
Bir çok isim-soyismin yer aldığı ve hücrelerinin biçimli olduğu sayfada "bul" ile bulduğumuz verinin hücresini yani seçilen hücreyi ekran üzerinde hemen görebilmek için biçimini makro ile değiştiriyoruz. Ancak "bul" ile aramaya devam ettiğimizde bir önce bulduğumuz ve biçimini değiştirdiğimiz hücrenin eski biçiminde kalmasını istiyoruz. Örneğin "Ali" ismini arattığımızı düşünelim. İlk bulduğu "Ali" içeren hücreyi seçti ve hücrenin biçimini değiştirdi. Sonraki aramada ikinci "Ali" içeren hücreyi seçecek ve onu biçimlendirecek. Ama ilk bulduğu ve biçimini değiştirdiği "Ali" içeren hücrenin biçiminide eski haline döndürecek. İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Sorumun ilk kısmı yapılabiliyor. Sorun ikinci kısımda. Bununla ilgili web de sadece statik kullanılarak yapılmış bir başka bir örnek var. Ancak oda benim yapmak istediğime cevap vermedi.

Kolay gelsin.

Soru sorma şekliniz yanlış. Biçimi nasıl değiştirdiğinizi ve webte bulduğunuz örneği nasıl tahmin etmemizi bekliyorsunuz.

Öncelikle özür diliyorum,
İşim icabı çok sık bilgisayarın başında olamıyorum. Ancak şu anda cevap verebiliyorum. Sorunu tam ifade ettiğimi sanıyordum. Hata bende. Ama bu soruda bir dosya eklemek çok zor. Tekrar ifade edeyim. Bir çok isim ve soyismin yer aldığı bir sayfa olsun. Excel in kendi bul-değiştir özelliğini kullanarak bir ismi arattığımızı düşünelim. Bulduğumuz ismi diğer isimlerden ayırt edip hemen görebilmek için makro ile o hücrenin biçimini değiştirdiğimizi düşünelim. Hücre kenarlıklarını kalın ve kırmızı ve yazının boyutunuda büyülttüğümüzü düşünelim. Daha sonra aynı ismi aratmaya devam edelim. Aynı isimden bir kez daha bulduğumuzda bir önce bulduğumuz isme ait hücrenin biçimi eski haline dönsün. Bu böyle devam etsin. Her sefer bir önceki hücre eski haline dönsün. Bu kısmı yapamadım. Yani hücrenin biçimini hafızaya alıp oradan tekrar çağırmayı beceremedim. Bu sefer anlatabildiğimi umarım. Sabrınıza ve ilginize şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba,

Userform kullanarak bir örnek dosya hazırladım. Arama işlemlerinizi bu form üzerinden yapabilirsiniz. İhtiyaca göre geliştirilebilir. İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

İyi Çalışmalar Diliyorum,
Korhan Bey ilginize çok teşekkür ediyorum. Userform kullanmadan excel sayfası üzerinden yapmak mümkün mü?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

CTRL+F ile arama penceresini açın. Aramak istediğiniz veriyi girin ve deneyin.
Arama işlemindeki biçimlendirmeyi iptal etmek isterseniz sayfada herhangi bir hücreye çift tıklamanız yeterlidir. Eğer biçimlendirme olayını aktif etmek isterseniz yine bir hücreye çift tıklamanız yeterli olacaktır.

Ekli dosyalar

İyi Günler Diliyorum,
Korhan Bey geç saatte vermiş olduğunuz emeğe çok teşekkür ediyorum.

Geri