• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Onay Kutusu Kontrolü (Başka excel dosyasından kontrol)

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Merhabalar.

Kitap 1 isimli excelde L3 ile L26 satırı arasında toplamda 23 adet onay kutucuğu var. Bu kutuların hepsi boş ise Kitap 2 isimli excelin A1 satırına HEPSİ BOŞ yazmasını istiyorum istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür ? Teşekkür ederim.

Not: Kutucukları aynı zamanda M hücresine bağladım. İşaretliyse Geldi işaretli değilse gelmedi yazıyor. O yoldan da uyarı sistemi yapılabilme imkanı var ise daha kolay olurmu bilemedim. Örnek vermek gerekirse m3:m26 arası Gelmedi ise Kitap 2 nin A1 hücresine HEPSİ BOŞ yazması gibi.

Merhaba.

Onay kutusu diye yazmışsınız ancak, bu onay kutusunun
FORM DENETİMLERİ mi yoksa ACTIVEX DENETİMLERİ
bölümündeki onay kutusu olduğunu belirtmemişsiniz.

Çözüm önerisi buna bağlı olarak değişecektir.

Bence sorunuzu; cevabımın altındaki açıklamaları okuyarak
bir örnek belge ile desteklemeniz çözüm bulmanızı kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.
.

Merhabalar Ömer bey , aşağıdaki dosyadaki L3:L26 arasındaki onay kutucuklarının (Form Denetim) hepsi boş ise kitap 1 isimli excelde a1 hücresine HEPSİ BOŞ yazsın istiyorum. Kitap 1 olması şart değil herhangi bir dosyada olabilir tabi örnek vermek için kitap 1 yazıyorum. Teşekkür ederim.

http://dosya.co/56krhvtqvykz/YOKLAMA.xlsm.html

Merhabalar Ömer bey , aşağıdaki dosyadaki L3:L26 arasındaki onay kutucuklarının (Form Denetim) hepsi boş ise kitap 1 isimli excelde a1 hücresine HEPSİ BOŞ yazsın istiyorum. Kitap 1 olması şart değil herhangi bir dosyada olabilir tabi örnek vermek için kitap 1 yazıyorum. Teşekkür ederim.

http://dosya.co/56krhvtqvykz/YOKLAMA.xlsm.html

Buyurun.:cool:
2 dosyada ayni klasörde olmalı.
Kod:
Sub bosmu59()
Dim deg As Boolean, i As Byte
For i = 3 To 24
    deg = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[YOKLAMA.xlsm]Sayfa1'!R" & i & "C12")
    If deg = True Then GoTo atla
Next i
Range("A1").Value = "HEPSİ BOŞ"
atla:
End Sub

2 dosyada ayni klasörde olmalı.
Kod:
Sub bosmu59()
For i = 3 To 24
    deg = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[YOKLAMA.xlsm]Sayfa1'!R" & i & "C12")
Next i
atla:
End Sub

Çok teşekkür ederim Ellerinize sağlık tam istediğim gibi.
Peki atıyorum klasör yolu d:\yoklama şeklindeyse path kısmına ne yazmalıyım.

Birde seçili olanları aynı uyarı verdirmek istiyorsam kodu ne şekilde modifiye etmeliyiz ? Yani seçili değilse hepsi boş ya, hepsi seçiliyse hepsi dolu yazdırmak için ne yapabiliriz ? AMA AYNI SUB İÇİNDE. Mesela hepsi boşsa a1'e "HEPSİ BOŞ YAZ" hepsi dolu ise " HEPSİ DOLU" yaz gibi

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Ellerinize sağlık tam istediğim gibi.
Peki atıyorum klasör yolu d:\yoklama şeklindeyse path kısmına ne yazmalıyım.

Birde seçili olanları aynı uyarı verdirmek istiyorsam kodu ne şekilde modifiye etmeliyiz ? Yani seçili değilse hepsi boş ya, hepsi seçiliyse hepsi dolu yazdırmak için ne yapabiliriz ? AMA AYNI SUB İÇİNDE. Mesela hepsi boşsa a1'e "HEPSİ BOŞ YAZ" hepsi dolu ise " HEPSİ DOLU" yaz gibi
buyurun.:cool:
path kısmına d:\yoklama yazın.
Kod:
Sub bosmu59()
Range("A1").Value = ""
For i = 3 To 24

Next i
atla:
For i = 3 To 24
    If deg = False Then GoTo atla2
Next i
Range("A1").Value = "HEPSİ DOLU"
atla2:
End Sub

Orion yardımların için çook teşekkür ederim. Sonunda halledebildim istediğim şeyi. Sadece path olayını yapamadım.

Kod:
"'" & ThisWorkbook.Path & "\[YOKLAMA.xlsm]Sayfa1'!R" & i & "C12"

Şu kodu D:\YOKLAMALAR\YOKLAMA1.XLSM şekline getiremedim bir türlü

Orion yardımların için çook teşekkür ederim. Sonunda halledebildim istediğim şeyi. Sadece path olayını yapamadım.

Kod:
"'" & ThisWorkbook.Path & "\[YOKLAMA.xlsm]Sayfa1'!R" & i & "C12"

Şu kodu D:\YOKLAMALAR\YOKLAMA1.XLSM şekline getiremedim bir türlü

Kod:
"'D:\YOKLAMALAR\[YOKLAMA1.xlsm]Sayfa1'!R" & i & "C12"

Eline yüreğine sağlık hocam. Teşekkürler.

Geri