• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Onay kutusu işaret kaydının döngü ile sorgulanması / saydırılması

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar merhaba
Excel tablosunda 6 adet onay kutusu var ve bunların kaydını tutup döngü ile 6 değerin "DOĞRU" veya "YANLIŞ" kayıtlarına göre uyuştuğu satırları saydırıyorum, chek box işaretli ise "DOĞRU" değilse "YANLIŞ" diye kayıt ediliyor ve kayıt çağırdığımda kayda göre işaretli yada işaretsiz oluyor. Sayması için eklediğim döngüyü çalıştırdığımda, hücreye kayıt şeklinden dolayı saymıyor, döngüde yer alan kodlara aşağıdakileri * ve / ı ekleyerek denedim fakat değişen bir şey olmadı.
Denediklerim
"*DOĞRU"
"/DOĞRU"
"*DOĞRU*"
"*DOĞRU"
" DOĞRU"
" *DOĞRU * "
"" * DOĞRU * ""
"~DOĞRU"

kayıtlara çift tıkladığımda sorun çözülüyor fakat bu kezde kayıt çağırdığım zaman onay kutuları işaretlenmeyip 1004 hatasını veriyor.
döngüdeki "DOĞRU" veya "YANLIŞ" doğrulamasında hücre içerisindeki verilerin içinde aratabilmem için hangi işareti eklemem gerek yada nasıl bir yol izlemeliyim. Ekteki dosyada kullandığım kodları ve kayıtlı
YANLIŞ YANLIŞ DOĞRU YANLIŞ DOĞRU YANLIŞ
satırı mevcut, daha önce formda da bir arkadaş sormuş yatay ~ işareti ile çözdüm demiş denedim o da olmadı.

Ekli dosyalar

• Vs8.xlsx
    Vs8.xlsx
    9.8 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    16.6 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Kod içinde DOĞRU ve YANLIŞ kelimeleri yerine True ve False kelimelerini kullanın.

Levent Bey bir kez daha teşekkürler.
İyi akşamlar.

Geri