• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Onay kutucuğu ile veri getirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turgayzeynep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

turgayzeynep

Misafir
Göndermiş olduğum Ekin 3 sayfasında gerekli bilgilendirmeler yazılmıştır hocam rıca etsem bir yardımcı olabilir misiniz

Hocam göndermiş olduğum ekte yapılacak olan çalışma aylar ve yıllar ayrı kutucuklar var ben bunu 2021 yılını seçince Ocak ayınıda seçince meydana gelen olayları getirmesini istiyorum ayları yaptım da yılları yapamadım Rica etsem bir yardımcı olabilir misin Aciliyeti var

Ekli dosyalar

Suç türlerini sütunlara ayırıp evet/hayır gibi saklarsanız pivot tablo ile hiç uğraşmadan özet veri okuyabilirsiniz. Sizin formatınız hataya çok açık.

Suç türlerini sütunlara ayırıp evet/hayır gibi saklarsanız pivot tablo ile hiç uğraşmadan özet veri okuyabilirsiniz. Sizin formatınız hataya çok açık.
Bence yapılamayacak bir şey değil ama tecrübeli hocalarımız bu işi halledebilir

Yapılamayacak veya yapılamaz gibi bir ifade mi kullandım? İşinizi kolaylaştırmak için tavsiyede bulundum, allah zihin açıklığı versin.

Ben yoğurdu böyle yedim...

DİZİ formüldür...

B7;
C++:
=EĞER(--YATAYARA(B$6;$C$3:$N$4;2;0)=0;0;TOPLA(ÇOKEĞERSAY('ANA VERİ'!$E$1:$E$5000;B$6;'ANA VERİ'!$F$1:$F$5000;"ASAYİŞ SUÇLARI*";'ANA VERİ'!$D$1:$D$5000;DEVRİK_DÖNÜŞÜM(EĞER($C$2:$N$2;$C$1:$N$1;"")))))

Diğer satırlar için formüldeki kriter bölümündeki "ASAYİŞ SUÇLARI*" ölçütünü revize etmeniz gerekir.

Ben yoğurdu böyle yedim...

DİZİ formüldür...

B7;
C++:
=EĞER(--YATAYARA(B$6;$C$3:$N$4;2;0)=0;0;TOPLA(ÇOKEĞERSAY('ANA VERİ'!$E$1:$E$5000;B$6;'ANA VERİ'!$F$1:$F$5000;"ASAYİŞ SUÇLARI*";'ANA VERİ'!$D$1:$D$5000;DEVRİK_DÖNÜŞÜM(EĞER($C$2:$N$2;$C$1:$N$1;"")))))

Diğer satırlar için formüldeki kriter bölümündeki "ASAYİŞ SUÇLARI*" ölçütünü revize etmeniz gerekir.
Korhan hocam rica etsem bu çalışmayı göndermiş olduğum ek üzerinde yapabilir misiniz inanı siz de meşgul ediyorum ama çok rica ediyorum

Verdiğim formülü kopyalayınız. B7 hücresini seçip F2 tuşuna basınız ve ardından yapıştırınız. Bu haldeyken yani hücre düzenlemesi aktifken yani hücre içindeyken CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak hücreyi terk ediniz. Formülün başına ve sonuna süslü parantezler eklenecektir.

Sonra bu hücreyi yana doğru sürükleyebilirsiniz.

Diğer hücreler içinde aynı uygulamayı yapacaksınız. Sadece kriter bölümünü revize etmeniz yeterli olacaktır.

Korhan Hocamıza teşekkürler balık tutmayı öğretmiş
Ekteki dosyaya bakınız kriter bölümü revize edilmiştir.
SOnuç çıkmaz ise dizi formülü olarak CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak hücreyi terk ediniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki dizi formülü kullanabilirsiniz. EĞERHATA kullanmak zorunda olduğum için dizi formülü oldu.

Kod:
=TOPLA(EĞERHATA(ALTTOPLAM(9;KAYDIR('DÖKÜMAN SAYFASI'!$B3;((SÜTUN(A1)-1)*11)/(C$4);(SÜTUN($A:$L)-1)/($C$2:$N$2)));0))

Ekli dosyalar

Geri