• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ön Izleme yapılamıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkstyle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007-trkçe
Değerli Arkadaşlarım.
Hazırlamış olduğum bir proğramda 12(on iki) adet sayfa bulunuyor. Sorunum şu:

1-Formları kullandığım zaman bu sayfalar görünsün istemiyorum. UserForm1'de bulunan butonlardan birisi ile gizleyip, diğer butonla gösterebilmeliyim.

2- En önemli sorunum; userform1deki Buton1 ile sayfa 5 (A1:AW35) arasını, buton2 ile (A36:AW70) arasını, buton 3 ile (A37:aw105) arasını ön izleme yaptırmak istiyorum. Aşağıdaki kodu butonlara yazdım. Ama O anda hangi sayfa aktif ise o sayfadaki satır ve sütunları gösteriyor. Benim ön izleme yapmak istediğim sayfayı göstermiyor. Nerede hata yapıyorum, bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.

Private Sub CommandButton2_Click()
UserForm1.Hide
Sheets("sayfa5").PageSetup.PrintArea = "$A$1:$AW$35"
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
UserForm1.Show
End Sub

Butona tıklayarak aşağıdaki kodlarla gizle göster yapabilirsiniz.

Gizle
Sayfa1.Visible = xlSheetVeryHidden

Göster
Sayfa1.Visible = xlSheetVisible

Diğer sorunuz içinse zaten ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview bu kod aktif olan sayfayı önizle diyor. Kodu şu şekilde düzeltin.

Private Sub CommandButton2_Click()
UserForm1.Hide
Sheets("sayfa5").PageSetup.PrintArea = "$A$1:$AW$35"
Sheets("sayfa5").PrintPreview
UserForm1.Show
End Sub

Önizleme yapılamıyor

Verdiğiniz kodları uyguladım. ön izleme ile ilgili kodlar tam istediğim şekilde oldu. Tekrar teşekkür ederim.
Yalnız gizleme ve gösterme ile ilgili kodlarda istediğim şeyi sanırım yanlış ifade ettim.
Ben formu actığımda arkada excel sayfaları (12 adet sayfa) görünsün istemiyorum. Işlemleri formlar üzerinden yapıyorum. Nasıl ve nereye bir kod yazmalıyım ki ilk form acıldığında arkada excel sayfaları görünmesin ve ilk forma yerleştirdiğim butonla excel sayfalarıı gösterip-gizleyebileyim. Şimdiden tşk.ederim. saygılar

Verdiğiniz kodları uyguladım. ön izleme ile ilgili kodlar tam istediğim şekilde oldu. Tekrar teşekkür ederim.
Yalnız gizleme ve gösterme ile ilgili kodlarda istediğim şeyi sanırım yanlış ifade ettim.
Ben formu actığımda arkada excel sayfaları (12 adet sayfa) görünsün istemiyorum. Işlemleri formlar üzerinden yapıyorum. Nasıl ve nereye bir kod yazmalıyım ki ilk form acıldığında arkada excel sayfaları görünmesin ve ilk forma yerleştirdiğim butonla excel sayfalarıı gösterip-gizleyebileyim. Şimdiden tşk.ederim. saygılar

ThisWorkbook kod bölümüne;
Private Sub Workbook_Open()
Windows("Kitap1.xlsx").Visible = False
UserForm1.Show
End Sub

butona ise;
Windows("Kitap1.xlsx").Visible = True

Sayın Serqet bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Kodları uyguladım. Sayfalar görünmüyor. Ama excel'in kapalı hali görünüyor. Onu nasıl gizleyebilirim.Zira formun arkasında görünmemesi lazım. Ilginiz için tekrar teşekkür ederim

Sayın Serqet bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Kodları uyguladım. Sayfalar görünmüyor. Ama excel'in kapalı hali görünüyor. Onu nasıl gizleyebilirim.Zira formun arkasında görünmemesi lazım. Ilginiz için tekrar teşekkür ederim

Ben özellikle öyle yazdım kodu aksi takdirde açık başka excel çalışmalarınız varsa onlarda görünmez.

Sayfa gizleme ve gösterme

Sayın Serqet ilginize çok teşekkür ederim. Formlar üzerinde çalışma yaptığım için Excel'in form arkasında görünmesini istemiyorum. Gizlenmesi gerekiyor. Ayrıca
Form5 üzerinde yazığım bir veriyi gizli yada görünmeyen bir excel sayfasına gönderebilirmiyim. Zira son gönderdiğiniz kodla gitmiyor ve hata veriyor. Nasıl bir yöntem düşünmeliyim yada bir kod yazmamız gerekiyor. Ilginize tekrar tşk ederim.

Geri