• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

oluşan koda göre hücre temizletme

Excel Vers. ve Dili
2003
Ekteki dosyada J sütunundan seçilen ekipman adına ve k sütunundan seçilen bölüme göre L sütununda kod oluşmaktadır.J sütunundan seçtiğim bazı ekipman adlarında k sütununda bölüm seçimi yapılamasın veya bölümün bulunduğu ilgili satırı içeriğini temizlesin(N sütununda hangi satır kırmızıya boyanmış ise o kod l sütununa geldiği anda şayet k sütunundan seçim yaparsam seçimi temizlesin ve bu kodda bölüm seçilemez diye bir mesaj ile uyarsın gibi).Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim BUL As Range
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, [B10:B11,B14,B16,K48:K63]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Range("B21") <> 0 Then Call MAKRO
    Set BUL = Range("Y3:Y400").Find(Left(Cells(Target.Row, "L"), 2), LookAt:=xlWhole)
    If Not BUL Is Nothing Then
    If Range(BUL.Address).Interior.ColorIndex = 3 Then
    Application.EnableEvents = False
    Target = Empty
    Application.EnableEvents = True
    MsgBox "Bu kodda bölüm seçilemez!", vbCritical
    End If
    End If
Son: Application.EnableEvents = True
End Sub

Korhan bey bir olumsuzlukla karşılaştımda sayfada bir kaç tane makro var.yadığınız makronun altında şöyle bir kod daha ekledim ancak çalışmamaya başladı.
If Range("k69").Change Then
Call MAKRO
End If

Yukarıdaki kodu sizin yazdığınız makronun altında nasıl eklersem hata almam.sizin yazdığınız makroyu Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range) altında çalıştırdım.Ancak bu kezde yukarıdaki makro çalışmamaya başladı.
Ayrıca Worksheet_Change(ByVal Target As Range) in altındada bir başka makro var onun altınada ekledim ordada call makro çalışmıyor.Saygılarımla.

Selamlar,

Bu tarz ayrıntıları belirtmezseniz önereceğimiz kodlar size yarar sağlamayabilir.

Üstteki mesajımdaki kodu güncelledim. Denermisiniz.

Korhan bey denedim ancak makro modülden çalışıyor,sizin yazdığınız makroda çalışıyor ancak sayfada k69 hücresinin değerini değiştiği halde MAKRO yu çağırmıyor.

Selamlar,

K69 hücresinin değeri nasıl değişiyor?

B10 hücresine malzeme boyu giriyorum,b11 hücresinede malzeme adedini,b12 hücresinde malzeme boyu*adet =k69 oluyor

Selamlar,

Bu durumda B10-B11 hücrelerini kontrol etmek daha mantıklı görünüyor. Yaptığınız işlemleri anlatırsanız kodu yeniden düzenleyebilirim. Hatta dosyanızı eklemeniz mümkünse tam sonuç için daha iyi olur.

Selamlar,

#2 nolu mesajımdaki kodu güncelledim. Denermisiniz.

Tamam korhan bey çalıştı.teşekkür ederim.İyi akşamlar diliyorum.

Geri