• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Olmazsa başa git döngüsü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar,

Eski excel dosyalarım var, açılış parolalarını unuttum. Aslında hayal meyal hatırlıyorum ama açamadım. Bir döngü kurmak istiyorum. Olabilecek parolaları (tahminen 50 adet) A2:A51 arasına yazacağım. Aşağıdaki kod ile dosyayı açabiliyorum. ama 1. parola işe yaramazsa 2. ye, 3. ye gidiş için döngüyü kuramadım. Yani aşapıdaki kod ile 1. girişte açılmaması halinde kodun devamında ne yazmalıyım ki parola giriş denemesi başa gitsin ?

Workbooks.Open Filename:="C:\Users\Desktop\KORUMALI.xlsm", Password:=[A1]

Merhaba.

Gördüğüm kadarıyla sorunuz, FORUM KURALLARI'ndaki "şifre kırma" yasağı kapsamına girmiyor sanırım.

Şayet içerik bakımından bu kapsamda ise FORUM MODERATÖRLERİnden ricam, cevabımın ve açılan bu konunun silinmesi yönünde.

Aşağıdaki kodu bir deneyin isterseniz.
Açılacak dosyanın yolunu ve adını kendi belgenize göre değiştiriniz.
.
Kod:
[B]Sub PAROLA_DENE()[/B]
For sat = 2 To 51
On Error Resume Next
Workbooks.Open Filename:="[COLOR="Red"]C:\Users\admin\Downloads\KORUMALI2[/COLOR]", Password:=ActiveSheet.Cells(sat, "A")
    If ActiveWorkbook.Name = "[COLOR="red"]KORUMALI2.xlsm[/COLOR]" Then
        MsgBox "Parola korumalı belge açıldı..."
    Exit For: End If
10
Next
[B]End Sub[/B]

Ömer BARAN üstadım ilginiz ve anlayışınız için çok teşekkür ediyorum. Sizin de öngördüğünüz gibi bu konu parola kırma kapsamına girmemesi lazım. Zira kendi hatırladığım parolaların topluca denemesini yapacağım. Eskiden yapılmış çok dosyam var ve parolalarını tam olarak hatırlamasam da olabilecek alternatifleri hatırlıyorum. İlk fırsatta kodu deneyeceğim. Sağlıcakla kalın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri