• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

olmayan değerler

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi günler; mizan1 ve mizan2 şeklinde iki çalışma sayfasının A - B ve E - F (C - D sütunları yok kabul edilecek) sütunları baz alınarak işlem yapmak istiyorum. iki çalışma sayfasının da E - F sütunlarının birinde değer varsa; mizan1' in A sütunda olup mizan2' nin A sütununda olmayan hesap kodu varsa mizan1' in A-B-E-F satırları SON çalışma sayfasına aynı şekilde mizan2' nin A sütununda olup mizan1' in A sütununda olmayan hesap kodu varsa onunda A-B-F-F satırları SON çalışma sayfasına aktarılması şeklinde çalışma yapmak istiyorum. çeşitli formüllerle çözmeye çalıştım başarılı olamadım. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• mizan1.jpg
    mizan1.jpg
    54.4 KB · Görüntüleme: 3
  • mizan2.jpg
    mizan2.jpg
    65.8 KB · Görüntüleme: 4
  • SON.jpg
    SON.jpg
    87.4 KB · Görüntüleme: 4
  • Liste_B.xlsx
    Liste_B.xlsx
    18.8 KB · Görüntüleme: 8
Resim yerine örnek excel dosyanızı Forum'a eklerseniz daha hızlı ve doğru cevap alabilirsiniz.

Kod:
Sub olmayan1()

Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual
alan = "F2:F" & Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row
For dsat = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    If Cells(dsat, "A") <> "" And _
        WorksheetFunction.CountIf(Range(alan), Cells(dsat, "A")) > 0 Then Cells(dsat, "E") = 1
Next
Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
'MsgBox "İşlem tamamlandı.", vbInformation, "..::.. Ömer BARAN ..::.."
End Sub

Sub olmayan2()

Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual
alan = "A2:A" & Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
For dsat = 2 To Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row
    If Cells(dsat, "F") <> "" And _
        WorksheetFunction.CountIf(Range(alan), Cells(dsat, "F")) > 0 Then Cells(dsat, "J") = 1
Next
Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
'MsgBox "İşlem tamamlandı.", vbInformation, "..::.. Ömer BARAN ..::.."
End Sub
bu kodla sorun çözülmüş oldu. Teşekkürler.

Kodların uygulandığı dosyayı yükler misiniz? ben çalıştıramadım.
muhasebeci olarak işlemler geç sonuçlandığı için , mesela 2017 ' nin kapanış mizana 2018' in açılış mizanı karşılaştırması durumunda işe yarıyor. farklı şekle çevrilerek te kullanılabilir. yaptığı mizan1 ve mizan2 iki çalışma sayfasını hesap kodu ve hesap ismi ile bakiye borç, bakiye alacak olarak karşılaştırarak uyumsuz olan değerleri görmemizi sağlıyor. mizan1 ve mizan2 ve mizan2, mizan1 gibi ters karşılaştırmasının sebebi, birinde olup diğerinde olmayabilen farklılığı da net şekilde görmek.

Ekli dosyalar

Geri