• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Oldukça karışık bir konu (VBA Makro)

Excel Vers. ve Dili
excel2000 tr
Sevgili arkadaşlar ve değerli hocalarım mensubu olduğum kurumda kullanmak üzere çok geniş bir program hazırlığı içerisindeyim oldukça uzun bir mesafe kaydettim. İnşallah sizlerinde yardımları ile bitirmeyi umuyorum. Ekte sadece kodları öğrenebilmek için hazırladığım çok basit bir dosya bulunmaktadır. Bunlardan birisi excel dosyası 2. Word dosyasıdır.
1- İlgili veriler girildikten sonra Kaydet butonuna basıldığında girilen bilgileri sayfa 1 e kaydetsin ancak TC numarasına bağlı olarak mükerrer kayıt yapmasın
2- Kayıt işleminden sonra Kayıt İşleminin yapıldığını gösteren ve 3 saniye ekranda durup kaybolan bir mesaj gelsin
3- Daha önce girişi bulunan bir kaydın bazı bilgilerinde değişiklik varsa yapılan değişiklikleri değiştir butonu ile eski kaydın üzerine değişen şekliyle kaydetsin
4- TC numarası yazılıp BUL butonuna basıldığında TC numarasına ait bilgiler ekrana gelsin
5-Kayıt Sayfasını göster butonuna tıkladığımda Userform ekrandan kaybolup excel sayfası ekrana gelsin
(Yukarıda bahsettiğim soruların bir çoğunu yaptım ancak bazı yerlerde hata veriyor, bu hataları henüz çözemedim. O yüzden sormak zorunda kaldım)
En önemli konu ise şahısları Word deki forma atamak. Şöyleki; form iki bölümden oluşmaktadır. Formun sol tarafında kişinin konumu (Müdür, işçi, memur, şef vb.) sağ tarafında ise bu şahsa ait kayıtlı bilgiler yer almaktadır. Ancak, form da yazılı şahıs sayısı değişmektedir. Bazı formlarda 1 kişi bazı formlarda 10 kişi.
Benim yapmak istediğim. Kişi bilgilerini girdikten sonra Forma gönder butonuna tıkladığımda açılan userformda iki adet alan doldurulduktan sonra Devam tuşuna tıkladığımda şahsın konumunu örnekteki gibi sol tarafa bilgilerini ise sağ tarafa aktarsın. Her şahıs atamasında aynı işlem tekrarlansın
Birde şahıs eğer erkek ise baba adından sonra oğlu, kadın ise baba adından sonra kızı yazsın

Anlatamadığım bir husus varsa lütfen yazın, ilgilenirseniz çok sevinirm. Hepinize saygılar sunuyorum.

eki şimdi gönderiyorum

Ekli dosyalar

Geri