• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ölçüte göre değerleri listelemek

Excel Vers. ve Dili
2010 / türkçe
Merhaba belirlediğimiz ölçüte uyan hücrelerdeki değerleri başka yere ayırıp listelemek istiyorum indis, eğer iş iyice karmaşıklaştı içinden çıkamadım formül ile kısa yoldan yapma imkanımız var mı? özellikle indis ile yapmayı denedim olmadı. yardımlarınız için teşekkürler.
İndis ile kriter belirleyip veri çağırabilir miyiz?

Ekli dosyalar

Arkadaşlar indis kaçıncıyı ölçüte göre yapabilir miyiz bilgisi olan örnek verebilir mi Teşekkürler

ulgw7.png

arkadaşlar resimdeki işlem için nasıl formül yazmalıyız. teşekkürler

C1 deki değerin yüzde 25 yani 2,5 altındaki değerin solundaki değerleri listelemek istedim

ulr5x.png

arkadaşlar yapmak istediğim tam resimdeki gibi fonksiyon örneği olunca kendim geliştiriyorum yardımlarınızı bekliyorum.
önceden hemen yardım gelirdi bu aralar sanırım site çok yoğun 2 gündür cevap alamadım. teşekkürler.

ulr5x.png

arkadaşlar yapmak istediğim tam resimdeki gibi fonksiyon örneği olunca kendim geliştiriyorum yardımlarınızı bekliyorum.
önceden hemen yardım gelirdi bu aralar sanırım site çok yoğun 2 gündür cevap alamadım. teşekkürler.

D2 Hücresine bu formülü yazıp CTRL+SHIFT+ENTER yapın dizin formülüdür

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($A$1:$A$5;KÜÇÜK(EĞER($B$2:$B$5<4;SATIR($B$2:$B$5);"");SATIRSAY($C$2:C2));1);"")

E2 Hücresine de

=EĞER(UZUNLUK(D2)>0;"HATALI";"")

uluwt.png

Yardımınız için çok teşekkür ederim "hatalı" sütun ismi olacak değiştiğinde hücredeki bilgi de değişecek biraz eksik anlattım kusura bakmayın.
Ben zaten burada takılmıştım. satırdaki bilgiyi getirebiliyorum aba belli bir hücredeki değeri getiremiyorum. teşekkürler.

Merhaba,

Resimdeki verileri kapsayan küçük bir dosya ekleyip, dosya içerisinde olmasını istediğiniz biçimi örneğe göre manuel yazıp aktarım şartlarını dosya içerisinde bu doğrultuda açıklamanızı rica ederim.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim dosyayı ekliyorum açıklama mevcut.

Ekli dosyalar

• jj.xlsx
    jj.xlsx
    9.9 KB · Görüntüleme: 15
Aranacak sütun daha önce birdi şimdi iki olmuş, aranacak sütun genişleyebilir mi. Sorunuzdaki ince detayları açıklamalısınız ki çözümler ona göre geniş kapsamlı olsun.

Ayrıca her mesajınızda soru içeriğini değiştirmişsiniz. Bu gibi durumlar konuyu inceleyenler için karışık bir durum oluşturur.

Formülü uyarlayıp sütunları genişletecektim; fakat istediğim tam anlaşılamadı. O sebeple yeniden düzenleyip ekledim. Tam olarak bir önceki mesajda belirttiğim konuda yardımınızı bekliyorum.
Önceki mesajları sorun karmaşık olabilir diye değiştirdim yardımınız için teşekkürler.

Formülü uyarlayıp sütunları genişletecektim; fakat istediğim tam anlaşılamadı. O sebeple yeniden düzenleyip ekledim. Tam olarak bir önceki mesajda belirttiğim konuda yardımınızı bekliyorum.
Önceki mesajları sorun karmaşık olabilir diye değiştirdim yardımınız için teşekkürler.

Merhaba
Bence bu dosyaya makro daha iyi gider.
Boş bir module oluşturun bu kodu kopyalayıp yapıştırın. Sonra deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub diz()
Dim ARA As Long, BUL As Long, STR As Long
STR = 2
For ARA = 2 To Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For BUL = 2 To Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
If Cells(ARA, BUL) < 4 Then
Cells(STR, "L") = Cells(ARA, "A")
Cells(STR, "M") = Cells(1, BUL)
STR = STR + 1
End If