• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ölçüt aralığı belirlemek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sdn123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar; çokluetopla fonksiyonundaki “ölçüt” kısmı bir ölçüt değil birden çok ölçüte göre veri toplamasını istiyorum. Örneğin ölçüt kısmında yazacağım listedeki tüm verileri ayrı ayrı ölçütmüş gibi değerlendirip toplama işleni yapılmasını istiyorum.

nasıl yapabilirim. Teşekkürler

Merhaba,

Bir örnek verebilir misiniz?

ÇOKETOPLA('TOP.GİŞE İŞL. LİS.(TÜM GİŞELER)'!A:L;'TOP.GİŞE İŞL. LİS.(TÜM GİŞELER)'!A:A;"ALİ")

formüldeki "ali" ölçütü yerine bir liste eklemek istiyorum. bu listedeki verilere göre arama yapacak

Deneyiniz.

C++:
=TOPLA(ÇOKETOPLA('TOP.GİŞE İŞL. LİS.(TÜM GİŞELER)'!A:L;'TOP.GİŞE İŞL. LİS.(TÜM GİŞELER)'!A:A;{"ALİ";"VELİ";"AYŞE"})

Öncelikle ilgin için teşekkürler. Denedim fakat olmadı. Yanlız formüldeki tek tek “ali”,”veli tazmak yerine “B:B” şeklinde formüle etmek istiyorum. Bu mümkün mü?

Ben deneyip olumlu sonuç aldıktan sonra paylaşmıştım. Demek ki sizin tablonuzda farklı bir durum var.

Kriterleri bir alana yazdırıp oradan almak istediğimizde formülü dizi formül olarak uygulamak gerekiyor.

Deneyiniz.

C++:
=TOPLA(ÇOKETOPLA('TOP.GİŞE İŞL. LİS.(TÜM GİŞELER)'!A:L;'TOP.GİŞE İŞL. LİS.(TÜM GİŞELER)'!A:A;DEVRİK_DÖNÜŞÜM(H1:H100)))

Geri