Arkadaşlar öğrencilerime seçmeli derste okuma teknikleriyle ilgili alıştırmalar yapıyorum.Bunlar için bir tablo hazırladım ama formül ve grafik konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Birnici ölçüm anlama oranı ikinci ölçüm ise kelime ölçümü...
Öğrenciler bir dakkika kitap okuyor ve okuduğu kelime sayılıyor.Sonrasında metin ile ilgili sorular sorulyor. Bu sorulara göre öğrencinin okuma hızı ve anlama oranı ortaya cıkıyor. Bilgileri veri bölümünden bilgileri girip sonucu Anlama hız ve Kelime bölümüne aktarmak istiyorum.
1000 kelime 85 sn'de okunuyor. Konuyla ilgili 10 soru soruluyor.Bu sorulara 6 doğru veriliyor. İstenen formül 1000/85=11 11*60=705 dakikada okunan kelime sayısı.
Anlama oranının hesaplanması: 6/10=0,6*100=%60 öğrencinin anlama oranı.
Birnici ölçüm anlama oranı ikinci ölçüm ise kelime ölçümü...
Öğrenciler bir dakkika kitap okuyor ve okuduğu kelime sayılıyor.Sonrasında metin ile ilgili sorular sorulyor. Bu sorulara göre öğrencinin okuma hızı ve anlama oranı ortaya cıkıyor. Bilgileri veri bölümünden bilgileri girip sonucu Anlama hız ve Kelime bölümüne aktarmak istiyorum.
1000 kelime 85 sn'de okunuyor. Konuyla ilgili 10 soru soruluyor.Bu sorulara 6 doğru veriliyor. İstenen formül 1000/85=11 11*60=705 dakikada okunan kelime sayısı.
Anlama oranının hesaplanması: 6/10=0,6*100=%60 öğrencinin anlama oranı.