• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Okuma grafiği

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar öğrencilerime seçmeli derste okuma teknikleriyle ilgili alıştırmalar yapıyorum.Bunlar için bir tablo hazırladım ama formül ve grafik konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Birnici ölçüm anlama oranı ikinci ölçüm ise kelime ölçümü...
Öğrenciler bir dakkika kitap okuyor ve okuduğu kelime sayılıyor.Sonrasında metin ile ilgili sorular sorulyor. Bu sorulara göre öğrencinin okuma hızı ve anlama oranı ortaya cıkıyor. Bilgileri veri bölümünden bilgileri girip sonucu Anlama hız ve Kelime bölümüne aktarmak istiyorum.
1000 kelime 85 sn'de okunuyor. Konuyla ilgili 10 soru soruluyor.Bu sorulara 6 doğru veriliyor. İstenen formül 1000/85=11 11*60=705 dakikada okunan kelime sayısı.
Anlama oranının hesaplanması: 6/10=0,6*100=%60 öğrencinin anlama oranı.

Ekli dosyalar

Üstadım ellerine sağlık.Teşekkür ederim.

Birşey değil. Excel harika ve birçok yeteneği olan bir program. Sizin dosyanız üzerinde yaptıklarımız Excelde yapılabilecek çok sıradan işlemlerdir. Excel'i öğrendikçe ve faydalarını gördükçe bu programa olan ilginizin artacağını ve gün geçtikçe bu programla ilgili kendinizi geliştireceğinizi ümit ediyorum. Sağlıcakla kalın.

Dosyanızı tamamladım. Güle güle kullanın.

Ancak neyin nasıl yapıldığını öğrenmek için kurcalamak isteyeceksiniz. Onun için dosyayı indirdikten sonra bir kopyasını çıkarıp o kopya üstünde yapın incelemelerinizi. Böylece orjinal halini bozma ihtimaliniz ortadan kalkar.

Dosya önizleme yaptığınızda grafiin yazdırılabilir durumda olduğunu göreceksiniz.

Ekli dosyalar

Geri