• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Öğretmen nöbeti yardım

Excel Vers. ve Dili
2016 tr
Merhaba...
Arkadaşlar ben öğretmen arkadaşlar için nöbet programı yapmaya çalıştım ama değişkenler çok olunca içinden çıkamadım.
Bu konudan anlayan arkadaş varsa hem beni hem arkadaşlarımı bu sıkıntıdan kurtarsa minnettar kalırız.
Nöbetle ilgili açılan konuları gezdim ama hiç biri benim isteğimi karşılayacak türde değil.

Nöbette dikkat edilmesi gerekenler şunlar:
1- Nöbeti her insana adil dağıtmalı
2- aylık olarak bir yıl boyunca uygulanabilmeli
3- öğretmenlerin boş günleri oluyor boş gününe nöbet vermemeli ( bunu değişken olarak yapabilirseniz çok iyi olur çünkü ders programı değişince boş günleri otomatik değişiyor )
4- Öğretmenler hep aynı yerde nöbet tutmamalı nöbet yeri değişmeli.

Çok şey istediğimin farkındayım ama inanın ben içinde kayboldum çıkamadım. Bir şeyler yapmaya çalıştım ama elle yapınca adaleti sağlayamadım insanlar mağdur oluyor.

Yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.

Örnek dosya yolluyorum orada daha detaylı inceleyebilrsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba;
İlk 3 maddeniz galiba tamam ama 4. madde için garanti veremem. (bu madde; nöbet yeri sayısı, nöbetci sayısı, nöbet tutmayacakları günler gibi tercihlerinizle ilgili olarak değişken)
Ayrıca İlkokul ve Ortaokul için ayrı listeleriniz var. Mahsuru yoksa dosyayı İlkokul ve Ortaokul olarak ayrı ayrı düzenleyin ve 2 çıktı alın. (eki ilkokul listenize göre düzenledim)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun hocam aline emeğine sağlık.
Başta biraz karmaşık göründü ama mantığı anladım benim anlattığıma uyuyor hocam çok sağolun. Bizi bir dertten kurtardınız.

Alternatif dosya

Açıklama:

1-Veri sayfasına nöbet tutacak personelin adı ve nöbet tutacak günler yazılacak tutmuyacağı günler boş bırakılacak
2-veri sayfasında sıralama düğmesine basılacak
3-data sayfasında verileri getir düğmesine tıklanacak
4-karıştır düğmesi istenirse tıklanacak birden fazla tıklanabilir
5-temizle düğmesine tıklanacak
6-I1 ve J1 hücrelerine nöbet tutulacak günlere ait başlangıç ve bitiş tarihleri yazılacak
7-takvimi aktar düğmelerinden birisine tıklanacak
8-aktar düğmesine tıklanacak aktar düğmesine birden fazla tıklanabilir
not:1-eğer aktarmayı yenilemek istiyorsanız önce temizle düğmesi sonra takvimi aktar düğmesi daha sonra aktar düğmesine tıklamak gerekiyor.
2-nöbet tarihleri mutlaka personel sayısından büyük oılmalı

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim halit3 hocam emek harcamışsınız ama ben kavrayamadım. bir kaç deneme yaptım ama başaramadım. sınıfçı olan arkadaşların görev yeri ve nöbetleri bıranşçı olan arkadaşların görev yeri ile karışmamalı. bunu anlayamadım hocam...

Teşekkür ederim halit3 hocam emek harcamışsınız ama ben kavrayamadım. bir kaç deneme yaptım ama başaramadım. sınıfçı olan arkadaşların görev yeri ve nöbetleri bıranşçı olan arkadaşların görev yeri ile karışmamalı. bunu anlayamadım hocam...

5 nolu mesajımdaki açıklamalar doğrultusunda dosyanın şimdiki eklediğim haliyle aktar düğmesine her tıklamadan sonra sayfa1 bakın burada sadece ortaokullar için örnektir.

not: aktar düğmesine sayfa1 de basın durumu gözleyin aktar düğmesi ile ilgili data sayfasındaki ve sayfa1 dekinin işlevleri aynıdır.

Ekli dosyalar

muygun hocama

sizden aldığımız programa veri girişi yaptık ama başaramadık. size mesaj göndererek detaylı anlattım hocam...

Ekli dosyalar

Birde bu dosyayı irdeleyiniz.

işlem akışı:

1-Veri sayfasına nöbet tutacak personelin adı ve nöbet tutacak günler yazılacak tutmuyacağı günler boş bırakılacak
2-veri sayfasında sıralama düğmelerine basılacak
3-veri sayfasında karıştır dümelerine tercihe göre birden fazla basılacak veya hiç basılmayacak
4-data sayfasında temizle düğmesine tıklanacak
5-data sayfasında B1 ve C1 hücrelerine nöbet tutulacak günlere ait başlangıç ve bitiş tarihleri yazılacak
6-data sayfasında takvimi aktar düğmelerinden birisine tıklanacak
7-data sayfasında aktar düğmesine tıklanacak aktar düğmesine birden fazla tıklanabilir

not:
1-eğer aktarmayı yenilemek istiyorsanız önce temizle düğmesi sonra takvimi aktar düğmesi daha sonra aktar düğmesine tıklamak gerekiyor.

3-Data sayfasındaki takvimi aktar düğmesini tıkladıktan sonra form sayfasındaki aktar düğmesi ilede aktarma yapılabilir.

Ekli dosyalar

sizden aldığımız programa veri girişi yaptık ama başaramadık. size mesaj göndererek detaylı anlattım hocam...

Merhaba;
Sabit sayfasında E:K aralığındaki koyu mavi hücreleri boşaltmak için hücreyi delete ile silin.
Aynı kişiye aynı alanda nöbet yazılması meselesine gelince (bunun yaptığım tabloda olamayabileceğini belirtmiştim) burdaki argümanlar belirleyici oluyor.
İyi çalışmalar.

Buda birazcık daha basitleştirilmiş hali

işlem akışı:
2-veri sayfasında sıralama düğmelerine basılacak
3-veri sayfasında karıştır dümelerine tercihe göre birden fazla basılacak veya hiç basılmayacak
4-veri sayfasında karıştır dümesine veya sıralama yapıca dikkat edilmesi gerekenler
a-işlemin sağlıklı yapılabilmesi için nöbet günleri kısıtlı olanlar ön sıralarda olmalı
b-nöbet günleri en alta olursa nöbet tutacağı gün bulunmuyacağından dağıtım dengesiz olacaktır.
c-örnek uygulamada özel sırala düğmesi ile H azalan ve I artan olarak sutünlarına göre sıralanmıştır
5-data sayfasında temizle düğmesine tıklanacak
6-data sayfasında B1 ve C1 hücrelerine nöbet tutulacak günlere ait başlangıç ve bitiş tarihleri yazılacak
6-data sayfasında takvimi aktar düğmesine tıklanacak
7-data sayfasında aktar düğmesine tıklanacak aktar düğmesine birden fazla tıklanabilir
not:
1-eğer aktarmayı yenilemek istiyorsanız önce temizle düğmesi sonra takvimi aktar düğmesi daha sonra aktar düğmesine tıklamak gerekiyor.
3-Data sayfasındaki takvimi aktar düğmesini tıkladıktan sonra form sayfasındaki aktar düğmesiylede aktarma yapılabilir.
4-Takvimi aktarınca tatil günlerinede dikkat edilmeli yani dini bayramlar örnek kurban bayramı sizin formunuzda bu bayramda nöbet günleri mevcut

Ekli dosyalar

Merhaba;
İlk 3 maddeniz galiba tamam ama 4. madde için garanti veremem. (bu madde; nöbet yeri sayısı, nöbetci sayısı, nöbet tutmayacakları günler gibi tercihlerinizle ilgili olarak değişken)
Ayrıca İlkokul ve Ortaokul için ayrı listeleriniz var. Mahsuru yoksa dosyayı İlkokul ve Ortaokul olarak ayrı ayrı düzenleyin ve 2 çıktı alın. (eki ilkokul listenize göre düzenledim)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

muygun hocam elinize sağlık çok güzel basit ve kullanışlı.personelin tutmaması gereken günleri belirleyebiliyoruz.birde nöbet yerleriyle ilgili koşul yapamazmıyız.burada nöbet tutsun yada tutmasın diye.o zaman tam istediğimiz gibi bir program olur.şimdiden çok teşekkürler

Geri