• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Öğrencilerin test sonuçlarını cevap anahtarına göre değerlendirmek

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,
bu konu belki de çok işlenmiştir. Aradım ama istediğim gibi bir çözüm bulamadım. Sorum şu:
20 soruluk bir test hazırlıyorum. Testin cevap anahtarını mesela A1 den A21 e kadar olan kısma yazıyorum. C, D, E.... sütunlarına da öğrencilerin verdiği cevapları (A,B,C,D şık olarak) yazıyorum. Öğrencilerden her birinin doğru cevap sayısını bulmak çin kullanmam gereken formül nasıl olmalıdır?
Yardımcı olursanız çok sevinirim...
Şimdiden teşekkürler..

Merhaba.Örnek dosyanızı içinde açıklamalı olarak eklerseniz daha çabuk sonuç alabilirsiniz. Dosyanızı buraya yükleyip linkini belirtebilirsiniz.

Merhaba.
L28 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve sonra sağa doğru kopyalayın.
Sanırım istediğiniz budur.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$7:$B$26[B][COLOR="Red"]=[/COLOR][/B]L7:L26)*(L7:L26<>""))
Yanlış sayısı için ise ( L29 hücresine ) formüldeki kırmızı = işaretini <> olarak değiştirerek sağa doğruu kopyalayabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim omer.baran

Yalnız öğrencilerin şıklarını değiştirdiğimde sonuç değişmiyor. Formülü yeniden girdikten sonra ancak yeni sonuç beliriyor. "Yenile" gibi bir kısayol var mıdır?

Excel FORMÜLLER menüsündeki HESAPLAMA SEÇENEKLERİ kısmından hesaplama yönteminiz EL İLE şeklinde kalmış olmalı, onu OTOMATİK yapmalısınız.

Ayrıca; bir de BOŞ bırakılan soru sayısına ilişkin formül kullanmakta yarar var. Onun için de L30 hücresine
Kod:
=EĞERSAY(L7:L26;"")
formülünü uygulayıp sağa doğru kopyalayınız.

Merhaba.

Küçük bir öneri;
AA8 hücresi ve aşağıya doğru uyguladığınız =EĞERSAY(L8:X8;"Y") formülde sayma yapmıyor.
AA7 hücresine =BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(L7:X7)-Z7 bu formülü yazıp aşağıya çektiğinizde yanlış olanları bulur.

vardar07, omer.baran, ASLAN7410

Katkılarınız için çok teşekkür ederim, sağolun...

Geri