• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

öğrencileri gruplara nasıl dağıtabiliriz?

Sn Leumruk Hocamızın yazmış olduğu kodlardan yararlanarak 6/a sınıfını dağıttım.Ama bundan sonra hem formuller ve makrolar uzuyor hem 3 kız 3 erkek şartına çözüm bulamadım.yaptığım çalışmayı gönderiyorum.Belki bir fikir uyandırır

Ekli dosyalar

İki tane form denetimi düğmesi olacak.Önce öğrenci seç butonu olacak.Bu düğmeye bir kez bastığımda A2 hücresine öğrenci adı gelecek.Sonra Grup seç butonu olacak ve bu düğmeye bastığımda B2 hücresine öğrencinin gideceği grup gelecek ve geldiği gruba öğrenciyi atayacak.Bu işlem önce 6/A sınıfından başlyaıp 6b, 7a, ...., 8b sınıfında son verecek.Ve bir de bir şartım var.Gruplarda 3 kız 3 erkek gelecek şekilde dağıtım olsun ve bir gruba aynı sınıftan 2 öğrenci düşmesin.Örneğin ilk kez butona bastım 6a sınıfından Gülay Yıldız seçildi.Ve grup seç düğmesine bastım Halkçılık grubu geldi.Bu öğrenci halkçılık grubunun ilk öğrencisi olacak.Öğrenci seç butonuna bastım 6a sınıfından Raşit baskak geldi.Grup seç düğmesine bastığım zaman Halkçılık dışındaki grupları seçecek.Bu işlem sırayla devam edecek.Sıra en son sınıf olan 8b sınıfına geldi.cum. grubunda 3 kız,mil. grubunda 3 erk,hal. grubunda 3 kız,lai. grubunda 3 kız,ink. grubunda 3 erk,dev. grubunda 3 erk öğrenci geldiğini düşünelim.8b sınıfından bir öğrenci seçtim ve cinsiyeti kız.bir grupta 3ten fazla erkek öğrenci olamayacağından bu öğrencimiz mil.,hal.,ve lai., grubuna seçilemez.
1. şart aynı sınıf öğrencileri aynı gruba gelmeyecek.
2. şart gruplarda 3 kız 3 erkek öğrenci olacak.
öğrenciler d12 ile n17 hücreleri arasına gelecek(yeşil bölge)

Sayın muokumus,

Sanırım grip oldum. Burnumu çeke çeke yazdığım ilk kodlar sizinkiler oldu :)

Dilerim istediğiniz gibi olmuştur ve düzeltme talep etmezsiniz :)

Birde anlamadığım neden 2 buton ? Neden 1 butonla tüm işlemi 1 defada yapmak varken, 2 butona defalarca basmak ? Belki bu fikrinizden vazgeçersiniz diye birde "Otomatik Dağıt" butonu koydum sizin için.

Dosyanız EK'tedir.

Ekli dosyalar

Şaban Hocam çok teşekkür ederim.Derdime derman oldunuz.Size acil şifalar diliyorum.Allah sizden razı olsun.Ayrıca sabah saatin 5inde benim konumla ilgilnemeniz beni çok duygulandırdı.Allah sizi her türlü hastalıktan korusun.Size sonsuz teşşekkürler.

Geri