• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

öğrencileri gruplara nasıl dağıtabiliriz?

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar sizlerden istediğim 2 tane düğme olacak.1. düğmeye bastığımda sarı alanda seçtiğim öğrencinin adı yazacak.
2. düğmeye bastığımda kırmızı bölümde seçildiği grup yazacak ve yeşil bölümde ismi yazacak.
Öncelikle 6/A sınıfından başlayacağım.Sonra 6/B …. Şeklinde seçim yapacağım.
Ama bir grupta 3 kız 3 erkek öğrenci olacak şekilde öğrencileri dağıtmak istiyorum

Ekli dosyalar

Sürekli mesajınıza ilave yapmayın. Bu şekilde yardımcı olmak için daha gayretli olacak değiliz.
Yapabilen biri varsa nasıl olsa yapacaktır.

Konuya bir baktım biri cevap yazmış.Bir an için sevindim.Heralde dedim problemim çözüldü.Oysa cevap değil bir eleştiriymiş.

Forumun öncelikli üyesi misiniz? Sorunuza aniden çözüm üretme zorunluluğumuz mu var?

Forumun öncelikli üyesi değilim.Soruma aniden çözüm üretme zorunluluğunuz yok.

O halde bi sorun yok. Siz sorunuzu yönelttiniz. Umarım yardımcı olurlar.

Sorunuz net değil. Yeşil alan neresi ? Hangi sarı alanda isim yazacak ?
Dağıtım nasıl olacak, Manuel ? Otomatik ?

Lütfen sorunuzu daha net sorunuz.

Hocam iki tane form denetimi düğmesi olacak.Önce öğrenci seç butonu olacak.Bu düğmeye bir kez bastığımda A2 hücresine öğrenci adı gelecek.Sonra Grup seç butonu olacak ve bu düğmeye bastığımda B2 hücresine öğrencinin gideceği grup gelecek ve geldiği gruba öğrenciyi atayacak.Bu işlem önce 6/A sınıfından başlyaıp 6b, 7a, ...., 8b sınıfında son verecek.Ve bir de bir şartım var.Gruplarda 3 kız 3 erkek gelecek şekilde dağıtım olsun ve bir gruba aynı sınıftan 2 öğrenci düşmesin.Örneğin ilk kez butona bastım 6a sınıfından Gülay Yıldız seçildi.Ve grup seç düğmesine bastım Halkçılık grubu geldi.Bu öğrenci halkçılık grubunun ilk öğrencisi olacak.Öğrenci seç butonuna bastım 6a sınıfından Raşit baskak geldi.Grup seç düğmesine bastığım zaman Halkçılık dışındaki grupları seçecek.Bu işlem sırayla devam edecek.Sıra en son sınıf olan 8b sınıfına geldi.cum. grubunda 3 kız,mil. grubunda 3 erk,hal. grubunda 3 kız,lai. grubunda 3 kız,ink. grubunda 3 erk,dev. grubunda 3 erk öğrenci geldiğini düşünelim.8b sınıfından bir öğrenci seçtim ve cinsiyeti kız.bir grupta 3ten fazla erkek öğrenci olamayacağından bu öğrencimiz mil.,hal.,ve lai., grubuna seçilemez.
1. şart aynı sınıf öğrencileri aynı gruba gelmeyecek.
2. şart gruplarda 3 kız 3 erkek öğrenci olacak.
öğrenciler d12 ile n17 hücreleri arasına gelecek(yeşi bölge)

4 saatten beri sırf bu çözüm için bekliyorum.Arkadaşlar ne olur bir yardım edin.

Konunun kaybolmaması için konuyu güncel tutmak zorundayım.Bu dosya bana çok lazım.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Vaktim pek müsait olmadığından ilgilenemedim, elimizden gelen bir şey var ise en kısa sürede yardımcı olmaya çalışırız inş. (Bu arada özel mesajınız kapalı sanırım)

Gelen kutusu doluymuş.Şaban Hocam fonksiyonlardan biraz anlıyorumda makro konusunda bilgim sıfır.Konuyu açtığımdan beri internet olduğu sürece excel.web'deyim.Eğer çözüm olursa size çok minnet kalacağım.Kafam allak bullak.Makro örneklerinden bir şey yapmaya çalışıyorum.cant, debug gibi uyarılar geliyor.Benim yapmam mümkün görünmüyor.İlginize teşekkür ederim

Aslında makro öğrenmek istiyorum.Excel 2003 ile programlama kitabını biraz düze çıkınca alacağım.Anladım ki makrosuz excel olmuyor.

Geri