• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

öğrencileri 3 sınıfa dağıtmak.

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi günler; soru biraz karışık gibi, haftada 1 gün 4 öğretmen toplam 1' er saat arayla toplam 3 saat ders veriyor. Ve öğrencilerden bir kısımı 3 dersi de alması gerekiyor. bu kısıtlı zamandan öğrencilerin adilane ders almasını nasıl sağlayabilirim. öğretmenler toplam 1' er saat olarak 3 oturum ders veriyor. saat başı öğrencilerin sınıfı de değişebilir şekilde nasıl bir program olabileceğini formülleyemedim. örnek dosyayı güncelledim.

Ekli dosyalar

• dersliste.xlsx
    dersliste.xlsx
    11 KB · Görüntüleme: 5
  • yeni resim.jpg
    yeni resim.jpg
    153.2 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Merhaba.

Örnek belgedeki açıklamayı şahsen ben pek anlayamadım.

Olması gereken sonuçları elle yazarak yeni bir örnek belge oluşturursanız ve
bu sonuçlara nasıl ulaştığınıza dair kısa/net/muhtemel tüm seçenekleri de ortaya koyan açıklamalar eklerseniz;
bir üye mutlaka sorunuza cevap yazacaktır.
.

A-3 saat ders / 1 saat ara
B-3 saat ders / 1 saat ara
C-3 saat ders / 1 saat ara
D-3 saat ders . Toplamda 3 saat günde ara veriliyor ve 3 saatlik dersler 1'er saatlik oturumlar ile veriliyor. 12 farklı ders saati 3 sınıfa eş zamanlı olarak verilecek ve bu 4 dersten 3ünü almak zorunda olan öğrenciler var. Yani öğrenciler 4 dersin hepsini o gün almak zorunda değil. 3+3+3+3 olan 12 saat dersin 9 saatini öğrenciler alacak ve 9 saatin arasına toplamda 3 olacak şekilde 1+1+1 ara molaları olacak. Ey ya ey. Doğru mu anladım.

A-3 saat ders / 1 saat ara
B-3 saat ders / 1 saat ara
C-3 saat ders / 1 saat ara
D-3 saat ders . Toplamda 3 saat günde ara veriliyor ve 3 saatlik dersler 1'er saatlik oturumlar ile veriliyor. 12 farklı ders saati 3 sınıfa eş zamanlı olarak verilecek ve bu 4 dersten 3ünü almak zorunda olan öğrenciler var. Yani öğrenciler 4 dersin hepsini o gün almak zorunda değil. 3+3+3+3 olan 12 saat dersin 9 saatini öğrenciler alacak ve 9 saatin arasına toplamda 3 olacak şekilde 1+1+1 ara molaları olacak. Ey ya ey. Doğru mu anladım.
Konu karışık olduğu için şu şekilde ilave yapıyorum; Matematik, İngilizce ve edebiyat dersleri var, yani 3 ders. Matematik dersi için iki sınıf (aynı derse veriliyor) , edebiyat ve ingilizce dersi için 1' er sınıf oluşturuluyor. yani aynı anda 4 sınıf oluyor,

Geri