• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Öğrenci Otomasyon

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan woLwox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Arkadaşlar Size bir fikir danışmak istiyorum..Şimdi benim elimde Öğrencilerin girmiş oldugu farklı sınavlar ve bu sınavlardan almış oldugu puanlar var
(Seviye belirleme sınavı, Konu Testi , Ara sınav , Yıl sonu sınavı)
bu sınavlarında Aynı Şekilde Hepsinin olmamakla birlikte türkçe doğru yanlış net vb. sütunları var..

Şimdi..

Ben Bir web Sayfasında TCno & Öğrenci NO ile exceldeki bu bilgileri hangi öğrenci nosu&TC nosu girilirse O öğrencinin Seviye belirleme (SBS) sınavı, Konu testi SOnuçları , vb.. Sonuçları ilgili butonlara tıklayarak görmesini sağlamak için çalışma yapmak istiyorum..

Sizin bana Özellikle excel ve VB bilgisi iyi olan arkadaşlarımız çok var.. Bana Ne gibi bir yol Tavsiye edersiniz.. Yada böyle birşeye Nereden başlamalıyım.. Veya Yardımcı Olabilecek Arkadaşlarmız varmı ? Sadece Akılda verirseniz olur yanlış yoldan çalışmaya başlamayalım..

Okudugunuz için Teşekkür ederim.. Bu çalışma Sanırım Gerçekleştirebilirsek Çok Faydalı bir proje olur gibi geliyor.. Şimdiden teşekkürler..

En azından Web Üzerinde Excelle veya VB ile böyle bişey olurmu..

Web üzerinde excelle veya Visual Basic uygulamaları ile böyle birşey olmaz.Ancak Asp veya PHP ile mümkündür.Yani Web programlama dillerinden birini öğrenmeniz lazım.Eğer bunu bir okul için yapmak istiyorsanız ücretisiz bir okul programı linki verebilirim yok eğer bir sınıf içinse o zaman asp veya php ile geliştirilmiş okul scriptleri var bunlardan birini sınıfınıza göre düzenleyip kullanabilirsiniz.Ama Asp veya Php bilgisi gerekiyor.

bahsettiğiniz programlama dillerinde profesyonel olmasamda biliyorum..Siz örnek scriptler verebilirseniz memnun olurum ayrıca..

Benim Asıl sormak istediğim şey şuydu...Access VB veya Excelde hazırlanmış bir okul programını Web Üzerinden yayınlayamam mı ? asıl bunu sormak istemiştim..

Yani Mesela hazırlanmış bir program oldugunu düşünelim.. Ve ulaşılmak istenen tüm bilgilerin TC nosu ile sorgulandıgını düşünelim..

Şimdi ben böyle hazırlanmış bir sistemi Web'te böyle TC nosu girilerek Ulaşabilecekleri şekile getiremem mi..

Bu arada sizin İlk mesajımdaki gibi bilginiz olan link ve scriptleride paylaşırsanız sevinirim.

Aradığınız bir okul programı ise benim okulumuzda kullandığım Okul otomasyon programı var.(Tamamen ücretsiz)Bu programa www.okulotomasyon.com adresinden ulaşabilrsiniz.Scriptler gelince ,Asp scriptler için www.aspindir.com en iyisidir.Burada okul diyip aratırsanız birçok örnek bulabilirsiniz.Söylediğiniz tarzda bir program elbette mümkün ancak belirttiğniz gibi bir sogulama web üzerinden yapılacağından suncu tabanlı olması gerkecektir.İlk link zaten böyle bir programdır.İmzamdaki linkten okul sitemize geçip oradan öğrenci not girişi ,öğretmen not girişi linklerine bakarsanız sanırım daha somut olacaktır.

Şimdi diyelimki böyle bir sistem var tabi ben anlatmak için fazla düşünmeden bir tablo hazırladım ama anlatmaya çalışacağım..

Şimdi böyle farklı yerlerden gelen ve manuel olarak bu dosya güncellenerek web üzerine aktarılsa..

web üzerindende kişi

TC no soran kısma : 12345678901 gibi bir Tc yi yazıp o satırdaki bilgileri bir web sayfasında veya açılan bir popup ile excel sayfasında göremezmi ? çok büyük bir sistemden bahsetmiyorum

Son düzenleme:
indiremiyorum arkadaşlar

Geri