• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Öğrenci izin kağıdı ve Öğrenci Geç Kağıdı Hazırlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erdenek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
arkadaşlar okulda geç kalan öğrenciler için kağıdı izin alanlar için izin kağıdı hazırlamak istiyorum.Ekte örnek sınıf listesi var.bu sayı falza olacak.Şimdi listeden öğrenci seçtiğimde öğrenciye ait bilgiler eğer izinse izin sayfasına geç kalmışsa geç kağıdı sayfasına aktaracak.izin kağıdı üzerinde izin süresi falan var onlar için listede yer olsun yani öğrenciyi seçtiğimde izin veya geç kağıdındaki ilgili bütün yerlerin dolması lazım.ben sadece çıktı alıp imzalayayım.izin kağıdının içeriği aynı kalsın fakat şekli değişebilir.orda zaten bir sayfada birden fazla öğrenci var.her sayfada bir öğrenci olacak şekilde düzenlenecek birde yazdırırken a4 kağıdın yarısına yazılacak şekilde olacak.ben a4 ü ikiye kesip yazılıp yazılı kısmı ilgiliye vereceğim.ayrıca arkadaşlar izin belgesinde izin alan kişi kısmı açılması lazım.çünkü izin alan kişide imzalayacak.
SAYGILARIMLA

Ekli dosyalar

Hocam Merhaba,

Dosyada Geç ve İzin sayfalarındaki şablonu makrolara uygun olacak şekilde kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Liste sayfasından isme tıkladığınızda yada G3 hücresine öğrenci numarası yazdığınızda isteğinize göre Geç ve İzin belgelerini oluşturuyor ve çıktısını hemen alıyor.

İyi Çalışmalar...

Son düzenleme:
hocam ellerine sağlık.yalnız izin kağıdının hemen çıktısını almasın çünkü elle dolacak yer var.

O kısmı makro bölümünden siliniz yada başına ' (Shift+2) koyunuz.

hocam ben makro yazmayı bilmiyorum

Hocam İzin makrosu için Sayfa adlarını değiştirmemişim. Dosyayı tekrar ekliyorum.

Ekli dosyalar

Öürenci izin kağıdı ve Öğrenci Geç Kağıdı Hazırlama

Sn erdenek
bir örnekte ben hazırladım.açıklama var.ancak derse kabul hazırlayabildim.
açıklama ekledim.İyiçalışmalar

Ekli dosyalar

İzni belgesi için userform oluşturdum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İzni belgesi için userform oluşturdum.

bu gayet güzel olmuş.son bir isteğim eğer öğrenci belirli tarihler arasında izinli ise saat'den saate kadar cümlesi çıkması eğer öğrenci belirli saat aralığında ise bu sefer tarihler çıkmasın.birde hocam geç ve izin belgelerinin çıktıları a5 boytunda olsun.

Sn erdenek
bir örnekte ben hazırladım.açıklama var.ancak derse kabul hazırlayabildim.
açıklama ekledim.İyiçalışmalar

arifbirgen hocam size de teşekkür ederim.her iki çalışmayı da arşivime aldım.ellerinize sağlık.

bu gayet güzel olmuş.son bir isteğim eğer öğrenci belirli tarihler arasında izinli ise saat'den saate kadar cümlesi çıkmasın eğer öğrenci belirli saat aralığında izinli ise bu sefer tarihler çıkmasın.birde hocam geç ve izin belgelerinin çıktıları a5 boytunda olsun.

Hocam A5 çıktı boyutunu satırları ve sütunları genişleterek yada daraltarak kendinize uyarlayınız. Ben şahsen boyutunun nasıl olacağını bilmiyorum. Sadece saat ve tarihe göre düzenleme yaptım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
hocam çok özür dilerim ben yapmaya çalıştım ama yapamadım izin belgesinde userforma gerekli bilgiler girildikten sonra Saat 10:30'den saat 12:30'e kadar yukarıda kimliği yazılı öğrencinin özrü uygun görüldüğünden belirtilen sürece izinli sayılmıştır.cümlesi 10:30-12:30 saatleri arası yukarıda kimliği yazılı öğrencinin özrü uygun görüldüğünden belirtilen sürece izinli sayılmıştır.şeklinde çıksın.

Ben A5 kağıdının ölçütlerini araştırdım 148mmx210mm. 148 mm 410 piksel yapıyor. Sütunları biraz genişletirseniniz. 210 mm 583 piksel yapıyor. Ona göre genişletebilirsiniz. Ben de A5 için kağıt yok. Siz deneyerek istediğiniz ölçütlere ulaşabilirsiniz.

Diğer dosyayı güncelledim.

hocam çok teşekkür ederim ellerinize sağlık.hakkınızı helal edin.

Ne demek Hocam helal olsun.

Size iyi çalışmalar.

Geri