• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

OFFSET hakkında bir soru

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel Professional Plus 2016 - İngilizce
Arkadaşlar; offset'i ben tüm excel dosyası üzerinde değil de, kendi sınırladığım alan içerisinde kullanmak istiyorum.

Açmak gerekirse; offset'i sadece A5:C5 içinde kullanmak istiyorum. Mesela 6 satır aşağı in yazarsam eğer ve başlangıç hücresi A1 seçtiysem; A5 adresinden sonra saymaya devam edip tekrar başa yani A1 ve A2 diyerek bana A2'yi getirsin istiyorum.

Böyle bir şey yapılabilir mi yapılırsa nasıl yapılır?

Merhaba .Küçük bir dosya ekleyip dosya yapınıza göre bir cevap yazılsın.

Sadece bu alanda çalışmasını istiyorum, alan sınırına geldiğinde başa dönerek saymaya devam etmesi için ne yapılmalı?

Arkadaşım resim değil
Küçük bir dosya ekleyip dosya yapınıza göre bir cevap yazılsın.
Demiştim . Yanlış anlama kullandığınız formülleri görme hata nerde veya ne yapılabilir açısından demiştim. Resme göre dosya hazırlayıp cevap verecek arkadaş belki çıkabilir. Sorununuz "offset'i sadece A5:C5 içinde kullanmak istiyorum" demişsiniz Resimde farklı. Lütfen dosya yükleme sitelerinden birine dosyanızı eklerseniz daha hızlı cevap alabilirsiniz.

İlgine teşekkür ederim, vardar07.

Anladığım kadarı ile böyle bir olay yok excelde, çözüme ulaşmada illaki farklı yöntemler olacaktır.

İlk mesajımda belirttiğim A5:C5 ile capsteki sınırlandırılmış alan mana itibariyle özdeşler. Ben bir case üzerinde çalışmıyorum sadece böyle bir şey yapılabilir mi diye öğrenmek istiyorum.

Geri