• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

office 2007'de verileri süzmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xlomba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
merhaba, aynı sütunda yer alan binlerce veri var(ad soyad) ben bunları süzme işlemi bir yöntemle çoğul olanları teke düşürmek istiyorum.süzme kullandığımda tek tek seçmemi istiyor.bunlardan çift kayıt olanları otomatik silebileceğim bir yöntem varmı.
bunu office 2000 de şuan hatırlayamadığım bir şekilde yapıyordum ancak 2007 de beceremedim.yardımlarınıza şimdiden teşekkürler...

Merhaba

merhaba, aynı sütunda yer alan binlerce veri var(ad soyad) ben bunları süzme işlemi bir yöntemle çoğul olanları teke düşürmek istiyorum.süzme kullandığımda tek tek seçmemi istiyor.bunlardan çift kayıt olanları otomatik silebileceğim bir yöntem varmı.
bunu office 2000 de şuan hatırlayamadığım bir şekilde yapıyordum ancak 2007 de beceremedim.yardımlarınıza şimdiden teşekkürler...

Veri sekmesi altında /yinelenenleri kaldır butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Diğer yöntem ise gelişmiş filtre işlemidir.
verilerinizin "A1:A1000" hücre aralığında olduğunu düşünürsek,
"Gelişmiş Filtre" penceresini açın;
1- "Eylem" bölümünde ; "başka bir yere kopyala" seçeneğini işretleyin
2- "Hedef" alanında tek indirilecek olan kayıtlarınızın hangi hücreden itibaren kopyalanmasını istiyorsanız ilgili hücre referansını seçin.(örnek: K1 )
3- "Yalnızca Benzersiz Kayıtlar" seçeneğini işaretleyin ve "tamam" butonuna tıklayın, işleminiz tamamlanmış olacaktır.

yardımın için sağol.birde yine aynı sütunda yazılı binlerce kayıt olduğunu varsayarsak, bu kayıtların her birinden kaçar tane olduğunu nasıl buluruz?

arkadaşlar elimdeki excel formunda günlük rapor tutuyorum yeni sayfa sekmelerinde günlük tarihler var.mesela 30 çeken bir ay için 30 yeni sayfa sekmesi açtığımızı varsayarsak ilk sayfaya 01.01.2009 tarihini yazdığımda diğer sayfaların birer gün artması için nasıl bir formül kullanmalıyım?

1.sayfa sekmesi 01.01.2009 elle girilecek
2.sayfa sekmesi 02.01.2009 otomatik formül atacak
3.safya sekmesi 03.01.2009 otomatik formül atacak gibi...
...
...

merhaba

aşağıdaki kod işinizi görür mü?

ilk sayfanın kod bölümüne yazın ve A1 hücreye yazacağınız tarihe göre sayfa adlarını gözlemleyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then Exit Sub
If Not IsNumeric(Target.Text) Then Exit Sub
For i = 1 To Worksheets.Count
Sheets(i).Name = [a1] + (i - 1)
Next
End Sub

Geri