• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ödeme Yapılan Dersler

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar hafta sonu kursları için bir liste düzenlemesi yapmak istiyorumm. Ekteki dosyamda veri sayfasına girilen bilgileri ödeme listesi sayfasında almak istiyorum. Bir öğrencinin birden fazla kaydı var derslere göre ve ben ödeme listesinde hangi derse ödeme yapılmışsa bir öğrenciyi tek satırda ödeme yapılan derse tutarı yazı bir şekilde liste almak istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlerdan yardım rica ediyorum

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar hafta sonu kursları için bir liste düzenlemesi yapmak istiyorumm. Ekteki dosyamda veri sayfasına girilen bilgileri ödeme listesi sayfasında almak istiyorum. Bir öğrencinin birden fazla kaydı var derslere göre ve ben ödeme listesinde hangi derse ödeme yapılmışsa bir öğrenciyi tek satırda ödeme yapılan derse tutarı yazı bir şekilde liste almak istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlerdan yardım rica ediyorum

Merhaba
E5 hücresine
Kod:
=EĞER($D5="";"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(VERİ!$O$2:$O$100;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($D5&
E$4;VERİ!$C$2:$C$100&VERİ!$I$2:$I$100;0));1));"";İNDİS(VERİ!$O$2:$O$100;
TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($D5&E$4;VERİ!$C$2:$C$100&VERİ!$I$2:$I$100;0));1)))
Bu formülü yazın sağ'a ve aşağıya doğru çoğaltınız.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Olmuyor . Öğrencinin sıra no okul no adı soyadı şubesi gibi bilgileri de getirmemiz lazım ve. E1 hücresinde sınıf seçerek yapabilirsek yada macro ile daha iyi olur sanırım .

Olmuyor . Öğrencinin sıra no okul no adı soyadı şubesi gibi bilgileri de getirmemiz lazım ve. E1 hücresinde sınıf seçerek yapabilirsek yada macro ile daha iyi olur sanırım .

İlk mesajınızda bu kadar detayı istememiştiniz.

açıklamada belli sanırım öğrenci listeside olacak diye

açıklamada belli sanırım öğrenci listeside olacak diye

Tam olarak ne istediğinizi söylerseniz makronuzu yazıp göndereyim.
Mesela Burada sadece 6/A sınıfı mevcut 6/B olacak mı_?
7. Sınıflar olacak mı_?
Bilgilerin gelmesini istediğinizde sayfadaki bilgiler sıfırlanacak mı_?
Şöyle olsa olur mu_?
6/A sınıfı bu sınıfın öğrenci bilgileri gelsin
6/B sınıfı istendiğinde ise o sınıfın öğrenci bilgileri sayfaya gelsin.
Yoksa sizin istediğinizde bu mu_?

.

Bana kalırsa, formülle, makro ile uğraşmadan, daha kolay ve esnek raporlar alabilmeniz için ekte verdiğim örnek dosyanızda olduğu gibi Özet Tablo ve bazı enstrümanlar kullanılarak daha pratik çözümler üretilebilinir.

Konular için bakınız:

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

Data/List-Veri/Listele

.

Ekli dosyalar

Yardımlarınız için teşekkür ederim öncelikle . Sınıf listesi karışık olacak elbette 6 A 6B 6C 6D 6E 6F gibi 7 ve 8 sınıflarda ona keza o yüzden açılır isteye sadece 6 ,7,8 olarak yazdım.

O kadar excel bilgim olmadığı için yapamadım ..

.

Onun için mi benim yanıtımı görmemezlikten geldiniz?

Makro istiyorsunuz, karmaşık formüller istiyorsunuz onları yapabileceğinizi bekliyorsunuz.Ancak hazır yapılmış dosyada o kadar Excel bilgim yok deyip, konuyu kestirip atıyorsunuz.

İlginç bir durum...

Eklediğim dosyaya istediğiniz kadar sütun ekleyin. İstediğiniz kadar veri girin (düzgün veya karışık) Pivot Table'in sayfasına geçerken otomatik olarak güncellenecek.

Çünkü hem tablo ve hem de Pivot Table dinamik olarak tasarlandı.

Yine de keyfiniz bilir.

Kolay gelsin.

.

Sn Yurttaş hocamın cevabı gerçekten pratik. Kesinlikle öneririm. Bu sistemi öğrenmeyi.
Sistem dediğime bakmayın, ne makro ne de formül kadar zor değil.
Hatta hiç zor değil.
Sn. Yurttaş hocam burada bakıyoruz belki bende yapmışımdır daha önce, özet tabloya niçin soğuk bakılıyor. Bu bir çözüm gibi görünmüyor mu?
Aslında psikolojik bir sorgulama konusu sanırım. Yani soruyu soran arkadaşımı kastedederek söylemiyorum. Bir genelleme yapıyorum bu konuda hatta başkalarının bırakın kendimi sorguluyorum. Özet tablonun makro ve formüllü çözümlere göre dezavantajı nedir.
Yine bu soruya en güzel cevabı siz verirsiniz diye düşünüyorum.

Geri