• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ödeme tarihi formulü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaizen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ben bir uygulama yapmak istiyorum. bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. istediğim program şöyle olacak:
A malı 57 gün vadeli
B malı 60 gün vadeli olarak DOĞA şirketine satılıyor,
her ayın 1. ve 3. cuması hesap kesim tarihi ve ödemelerde her ayın 2. ve 4. çarşambası yapılıyor.
istediğim fatura tarihini ve malın cinsini girerek ödemenin hangi tarihte yapılacağı?
ödeme tarihi için nasıl bir formül yazmam gerekiyor bir türlü çözemedim. yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba kaizen. Senin istediğin ödeemnin ne zaman yapılacağını hesaplayan formülasyon mu ? Komple program mı ?

formül yeterli olur aslında geri kalanını ben yaparım. (sanırım)

basit bir şekilde yaptığım dosyayı gönderiyorum hesap kesim tarihi ve ödeme gününe ait formüllere ihtiyacım var. Yapabilirseniz gerçekten beni büyük bir dertten kurtarmış olacaksınız..

Excel dersanesinde Tarih ve Saat Fonksiyonlarının Detaylı Analizini incelememişsiniz sanırım.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=8405 linkinde Belirli Bir Ayın n. Haftasının n. günününTarihini Bulma adlı başlığı inceleyiniz

link için teşekkür ederim inceleyeceğim hemen

inceledim fakat bu formül yazdığım tarihten sonraki 2. haftanın belirli gününü veriyor. benim istediğim bu değil..
istediğim formülü yukarıda yazmıştım ödeme ve hesap kesim tarihleri sabit.
Ör: B malı için fatura tarihi 01/04/2007 ise hesap kesim tarihi 07/04/2007, ödeme günü ise 60 gün sonraki 2. veya 4. cuma yani 13/06/2007 olacak
ben fatura tarihini yazdığımda bana hesap kesim tarihini ve ödeme tarihini verecek formülü arıyorum..

Son düzenleme:
gerçekten çok işime yarayacak bir formül biri yardım etse çok güzel olacak..:yardim: :yardim:

Ödeme Tarihi Hesaplama

Bakalım olmuş mu?

malesef olmamış çünkü örneğin tarihi 11/04/2007 yazdığımda hesaplanan tarih 20/06/2007 çıkıyor. Halbuki 22/06 2.cuma değil 4.cuma. bu formül vade tarihinden sonraki 2. haftanın istenilen gününü veriyor.
benim istediğim her ayın 2. ve 4. cuması çıkması. yani eğer vade sonu 2. cumadan önce olursa 2. cuma, 2 ile 4. cuma arası ise 4. cuma, 4. cuma ile ay sonuna denk gelirse bir sonraki ayın 2.cuması olacak..

karışık geldiyse messenger adresin suatgur1@hotmail.com
buradanda anlatabilirim..
yinede zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

bir babayiğit çıkmadı şu formülü becerebilecek yaw..

basit bir şekilde yaptığım dosyayı gönderiyorum hesap kesim tarihi ve ödeme gününe ait formüllere ihtiyacım var. Yapabilirseniz gerçekten beni büyük bir dertten kurtarmış olacaksınız..

Dosyanız ekte.

.

Son düzenleme:
sayın Yurttas, emeğinize sağlık problemimi anlayıp uğraşmışsınız teşekkür ederim. Ancak ufak bir eksik var; eğer tarihi 4. cumadan sonra yazarsam (ör: 22/04) hesap kesim tarihi 4. cumada kalıyor (20/04), halbuki 4.cumayı geçen tarih bir sonraki ayın 2. cuması olmalı ( yani 04/05). Aynı şey ödeme tarihi içinde geçerli. Bu eksikliğide giderebilirseniz tam süper olacak.

sayın Yurttas, emeğinize sağlık problemimi anlayıp uğraşmışsınız teşekkür ederim. Ancak ufak bir eksik var; eğer tarihi 4. cumadan sonra yazarsam (ör: 22/04) hesap kesim tarihi 4. cumada kalıyor (20/04), halbuki 4.cumayı geçen tarih bir sonraki ayın 2. cuması olmalı ( yani 04/05). Aynı şey ödeme tarihi içinde geçerli. Bu eksikliğide giderebilirseniz tam süper olacak.

Bir de buna bakın.

...

yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ama şu formülü tamamlayamadık:???:

bu seferde örneğin 6 ocak tarihi verdiğimde hesap kesim tarihini 19 ocak vermesi gerekirken 2 şubat veriyor...

sanırım hesap kesim tarihindeki düzeltmeyi ödeme emrinde de yaparsak tamam olacak. 01/02 tarihi verdiğimizde vade sonu 31 mart diyor fakat ödeme tarihi 28 martta kalıyor.

Geri