• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÖDEME TARİHİ BUGÜNÜ GEÇMİŞSE KIRMIZI OLSUN

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
Ã?DEME TARÝHÝ BUGÜNÜ GEÇMÝÞSE KIRMIZI OLSUN

MERHABA.
ALACAK TAKİBİ AMACIYLA HAZIRLAMAYA ÇALIÞTIÐIM LİSTEMDE;

EÐER B2 (VARIÞ TARİHİ) DEN 20 GÜN GEÇTİYSE VE F2 0 OLMAMIÞSA (YANİ BİR ANLAMDA VARIÞ TARİHİNDEN 20 GÜN SONRA BORÇ KAPANMAMIÞSA;
YADA BAÞKA BİR DEYİÞLE, VARIÞ TARİHİNDEN 20 GÜN SONRASI BUGÜNÜ GEÇTİYSE VE F2 HÜCRESİ 0 YADA O'DAN KÜÇÜK DEÐİLSE;
F2 HÜCRESİ KALIN KIRMIZI OLSUN.

Ã?RNEK DOSYA EKTEDİR.
TEÞEKKÜRLER...

Merhaba,

F2 hücresinde;
Biçim/Koşullu Biçimlendirme
Formül : =VE(B2+20<BUGÜN();F2>0)

Benzer formülle bende yapmıştım, boşa gitmesin. Ã?rnek dosya ektedir.

ARKADAÞLAR, İKİSİ DE İÞE YARADI.
ÇOK TEÞEKKÜR EDERİM. EMEÐİNİZE SAÐLIK
:hihoho: :bravo: :dua:

A1; tarih ile formatlanmış bir hücredir. eğer A1'deki tarih bugün yada bugünü geçmişse kırmızı olsun diye bir sürü formül denedim. hatta yukarıdakileri değiştirerek bile denedim ama bir türlü olmadı.

neyi hatalı yapıyorum?

teşekkürler...

Aşağıdaki formülü A1 hücresi için koşullu biçimlendirmeye yazın.

=EÐER(A1<=BUGÜN();1;0)

vade dolunca hücre kırmızı olsun

merhaba,
ödemeler 30 gün vadeli olduğu için, r sütununa girdiğim tarih (vade başlangıcı) üzerinden 30 günden fazla geçtiyse, hücre kırmızı olsun
mantığıyla,

=EĞER(R8+30>BUGÜN();0;1) koşullu biçimlendirmesini tüm r sütununa girdim. dolu hücrelerde düzgün çalıştı ama boş hücrelerin hepsini kırmızı yaptı.

değerli yardımlarınızı beklerim.

Selamlar,

R8 h&#252;cresinde iken Ko&#351;ullu Bi&#231;imlendirmeyi se&#231;in ve ilk form&#252;l b&#246;l&#252;m&#252;ne =EBO&#350;SA(R8) dedikten sonra bi&#231;im b&#246;l&#252;m&#252;ne hi&#231;bir i&#351;lem yapmay&#305;n. Alt k&#305;s&#305;mda Ekle butonuna bas&#305;n ve ikinci ko&#351;ul i&#231;in form&#252;l se&#231;ene&#287;ini se&#231;ip =E&#286;ER(R8+30>BUG&#220;N();0;1) form&#252;l&#252;n&#252; yaz&#305;n bi&#231;imlendirmeden k&#305;rm&#305;z&#305; rengi se&#231;ip tamam derseniz i&#351;leminiz ger&#231;ekle&#351;ecektir.

sayın endorpin benimde böyle bir excel dosyasına ihtiyacım var.ahmetuguz66@mynet adresine gönderirmsin

Ödeme Tarİhİ BugÜnÜ GeÇmİŞse Ve Hala Ödeme YapilmamiŞsa Kirmizi Olsun

bu formülü geliştirmek istiyorum. az önceki şarta;

eğer r sütunundaki tarih 30 günü geçtiyse ve u sütununda "ödendi" yoksa; r deki hücre kırmızı olsun.

değerli yardımlarınızı beklerim

saygılarımla

Son düzenleme:
arkadaşlar, şu formülü yaptım ve de koşullu biçimlendirmeyi tek koşula çevirip formüle bunu yazdım ama bir yerinde yanlışlık var
=EĞER(EBOŞSA(U10);(R10+30>BUGÜN();0;1)

değerli yardımlarınıza ihtiyacım var.

teşekkürler

ARKADAŞLAR,
koşul 1'e
=ESAYIYSA(U12) yazıp biçimlendirme yapmayarak;

koşul2'ye
=EBOŞSA(R12) yazıp biçimlendirme yapmayarak;

koşul3'e
=EĞER(R12+30>BUGÜN();0;1) yazıp kırmızı ile biçimlendirerek istediğim sonuca ulaştım

FAKAT;

koşul 1 ve koşul 2 yi birleştirmem mümkün mü?

teşekkürler

her zamanki gibi, değerli arkadaşlarım bir excel sorunumu daha çözümledi.
minnettarım,

saygılarımla

resimdeki koşullu biçimlendirmeyi kulanıyordum ama şimdi firmaya göre vade vermem gerekiyor. eski kullandığım biçimlendirmede her firmaya sabit 30 gün vade vermiştim. şimdi her firma için ayrı vade söz konusu. a sütununda mesela "ahmet tekstil" görünce 30 gün, "mehmet gıda" görünce 21 gün vade verecek. veya son resimdeki gibi bir tablodan mı almalı vade verilerini? bunu artık makro mu halleder?

değerli cevaplarınızı en kısa zamanda bekliyorum,

saygılarımla

Son düzenleme:
Geri