• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ödeme planına hazırlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gardez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkce
iyi günler.
her firmanın farklı ödeme planı ve tarihlerinin olduğu tabloda, belli tarih aralığında yapacağım ödemeleri görebileceğim bir tabloya ihtiyacım var. Ekli dosyada çok basit bir tablo ile açıklamaya çalıştım. Ya da önerebileceğiniz farklı bir format varsa çok sevinirim.

Ekli dosyalar

tabloda hangi kriterleri toplacagınız açıklanmamış detay açıklama yaparmısınız yoksa bende farkjlı bir format var önerebilirim

iyi günler.
her firmanın farklı ödeme planı ve tarihlerinin olduğu tabloda, belli tarih aralığında yapacağım ödemeleri görebileceğim bir tabloya ihtiyacım var. Ekli dosyada çok basit bir tablo ile açıklamaya çalıştım. Ya da önerebileceğiniz farklı bir format varsa çok sevinirim.

Geri dönüşünüz için teşekkürler. Ben çok kötü izah ettim galiba. O yüzden gönderdiğiniz dosya yanlış oldu sanırım. Dosyanın içerisine daha detaylı açıklama yazmaya çalıştım. Tekrar kontrol edebilir misiniz.
Daha önce de söylediğim gibi tablonun formatı böyle olmak zorunda değil. Yapılmak istenen aslında, her firmanın ödeme planı farklı olduğu için ödeme tarihleri ve miktarlarını özet bir tabloda göstermek.
Tekrar çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ufak bri hata yapmışım sizin dosyanızda...
Ektedir

geri dönüşünüz için teşekkürler. Ben çok kötü izah ettim galiba. O yüzden gönderdiğiniz dosya yanlış oldu sanırım. Dosyanın içerisine daha detaylı açıklama yazmaya çalıştım. Tekrar kontrol edebilir misiniz.
Daha önce de söylediğim gibi tablonun formatı böyle olmak zorunda değil. Yapılmak istenen aslında, her firmanın ödeme planı farklı olduğu için ödeme tarihleri ve miktarlarını özet bir tabloda göstermek.
Tekrar çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Teşekkürler hocam.
Sonuca biraz daha yaklaştık ama henüz ulaşamadık :)
formülde başka bir değişken olarak "firma" kolonu da olması gerekiyor. Bu tablonun çok uzun olduğunu ve AAA firmasının birden çok faturası olduğunu düşünürsek, AAA firması için sadece 3. satırda veri olmayacaktır.
Saygılarımla.

Basit birşey yapmaya çalıştım umarım işinize yarar

Ekli dosyalar

Sayın excel41 kusura bakmaksanız bende birşeyler hazırlamıştım.Alternatif olsun.

Ekli dosyalar

Memnuniyetle elinize sağlık selamlar

excel41 teşekkürler. alternatif gönderdiğiniz formatı da deneyeceğim.
çıtır, size de teşekkürler. ancak sizin formülde de değişken olarak "firma" kısmı kullanılmamış gibi. A kolonunda AAA firmasının birden çok faturası olması durumunda formül yanlış olacak gibi.

rica ederim

iyi çalışmalar

Bu dosyayı inçeleyiniz.İsteğiniz böyle bir çalışma olmalı.

Ekli dosyalar

Evet sayın çıtır. çok teşekkürler. Elinize sağlık.

....Dosyanın içerisine daha detaylı açıklama yazmaya çalıştım.
.....Yapılmak istenen aslında, her firmanın ödeme planı farklı olduğu için ödeme tarihleri ve miktarlarını özet bir tabloda göstermek.....
Merhaba.

►Alternatif formül önerisi:
Yukarıdaki 4 numaralı mesajınıza eklediğiniz örnek belgeye göre;
tablonuzdaki N:R sütun aralığındaki ÖDEME TUTARLARI kısmına gerek kalmadan (yani bu sütunlar silinebilir de)
C20 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalayarak da sonuca ulaşılabilir.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($A$3:$A$13=$B20)*($I$3:$M$13<>"")*($I$3:$M$13>=$C$16)*($I$3:$M$13<=$C$17)*($D$3:$H$13)*($C$3:$C$13))
►ALTERNATİF TABLO YAPISI:
Hatta; vade yapısı 15, 45, 75, 105, 105 gün şeklinde sabit ise; tablodaki I:M sütun aralığına da gerek kalmayacağından,
eklediğim belgedeki gibi bir tablo yapısı üzerinden de aynı sonuca ulaşılabilir.
Ekteki belgeyi de inceleyiniz.
.

Ekli dosyalar

Geri