• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ödeme Listesi Takip

Ahmet54

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
Arkadaşlar Merhaba;
Ben bir firmanın finansman bölümünde çalışıyorum. Ve her hafta 100 kadar müşterimizi arayarak ödemeler hakkında bilgi veriyorum. Arayacağım haftanın listesi bir gün önceden belli oluyor. Şu güne kadar listeyi excellde yapar çıktısını alır kurşun kalemle not alarak doldururdum. Ancak bazı müşterilerimiz "haftaya ara" yada "şu tarihte çek" vereceğiz diye beyanda bulunuyorlar.Bunların takibini yapmakta zorlanıyorum dolayısıyla Herhangi bir müşterimizi hangi tarihlerde aradığımı tek ekranda görmek istiyorum. Şimdi benim sorunun şu;

52 haftalık listemi bir excel dosyasında 52 sayfa ve liste adında sayfa ile bir şablon oluşturdum.
örneğin 03.01.2013 tarihinde cari5 isimli müşterimizi aradım

excel bunu otomatik olarak liste sayfasında cari5 in ce 03.01.2013 sütunun keşistiği hücreye "X" yazmasını ve 03.01.2013 isimli sayfaya köptü atmasını istiyorum.

Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba;
Köprü isteğiniz olmasada eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba muygun;
Desteğiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Köprüyü arama esnasında kendim de atayabilirim. Ancak bunu biraz daha geliştirmek istiyorum. Neticede cari isimlerinden bir harfi büyük yada küçük yada eksik yazdığımda karakterleri tanıyamayacak. Bunun için cari kodların son 4 hanesini düşey ara ile atama yapmayı düşünüyorum. Birde kısmi ödeme, nakit ödeme, kredi kartı, tamamı ödendi yada çek var alınacak çek alındı gibi renk yada seçim kutusu yaparak liste sayfasında görmeyi hedefliyorum. görünüşte pek gerekli olmayan bir şey gibi görünse de çok işime yarayacak. Hafta sonu geliştirmeye çalışacağım. Son halini buradan paylaşırım. Takıldığım yer olursa tekrardan yardımınıza ihtiyacım olabilir. İlgi ve alakanız için tekrardan teşekkürler.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
Dosyayı ekteki şekilde tekrar revize ettim. Ancak sütun eklemek zorunda kaldım. Makro kodlarından araştırma yaptım ancak döngüyü çözemedim. ( çok profesyonel değilim.) Dolayısıyla başvuru hücreleri yeri değiştiğinden makro şu an çalışmıyor.
Yardımcı olabilmeniz mümkünmüdür?
İyi çalışmalar.

Örnek dosyaya bakılırsa sanırım daha iyi anlaşılır. (örnek dosyada muygun arkadaşımızın makrosu olduğu gibi duruyor benim yaptığım değişikliklere uyarlamak istedim ancak başaramadım)

Ekli dosyalar

Merhaba;
muygun çok teşekkür ederim.
Eline yüreğine sağlık.

Yeniden Merhaba;
muygun arkadaşımızın yapmış olduğu makro işime yaradı ancak. Makro satır sırasına göre yazılmış. Liste sayfasındaki A sütünunda ki veriye göre değil. Dolayısıyla cari kodları seri olarak takip etmediği için bu makro şuan yardımcı olmadı :(

Merhaba;
örnek dosyada ne gibi hatalı sonuç tespit ettiğinizi yazarsanız vede örnek dosya ile sorunu desteklerseniz isteğinize uygun çözüm üretecek arkadaş olacaktır.
İyi çalışmalar.

Merhaba.Yanlış anlamadıysam A sütununa göre değil B sütununa göre işlem yapacaksan aşağıdaki kodda kırmızılı yeri istediğiniz sütun harfi ile değiştirebilirsin.

Kod:
For i = 2 To s1.Range("[COLOR="Red"][B]A[/B][/COLOR]65536").End(xlUp).Row

Merhaba;
Üstatlarım; linkteki dosyada geliştirme de sona yaklaştığım dosya mevcuttur. Excell dosyasında yapamadığım yeri açıkladım. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Buradan İndirebilirsiniz.

Merhaba;
Doğru anladıysam eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: Dosya boyutunu azaltmak için oluşturulmuş boş sayfaları kaldırdım. Dosyanıza örnek sayfadaki gibi gereken sayfalarınızı tekrar ekleyin.

Ekli dosyalar

Dosyayı dosya barındırma sitelerinden birine yüklemeniz mümkün müdür?

Merhaba Arkadaşlar;
Öncelikle Muygun arkadaşımıza çok teşekkür ederim yardımları inanılmaz derecede faydalı oldu. Ancak bir iki eksiğim daha kaldı. Onları da hallede bilirsem mükemmel olacak. Linkteki excell dosyası içerisinde istediklerimi ayrıntılı şekilde anlatmaya çalıştım. eğer yardımcı olabilirseniz müteşekkir olacağım.

Dosyayı BURADAN indirebilirsiniz.
Tekrar teşekkürler

Merhaba Arkadaşlar;
En azından otomatik mail gönderme olayını yapabilecek miyiz?

Arkadaşlar merhaba;
Biliyorum biraz fazla oldum ama yeni yılda daha fazla zaman üretmem gerekiyor.
Şimdi olay şudur

C sutununda cari isimleri var
e sütununda "ödeme türü" var
f sutununda açıklama kısmı var
g sütununda müşterinin tekrar aranma tarihi var.

benm istediğim örneklersek
g2 hücresinde yazan 24.01.2014 tarihi geldiğinde
sayfa adı: 10.01.2014
c2 hücresinde : temtas nakliyat ltd şti
e2 hücresinde : haftaya nakit ödeme
f2 hücresinde : esra hanım ile görüşüldü nakit ödeme olacaktır. tekrar hatılatın
g2 hücresinde : 24.01.2014
verileri bulunmaktadır.
gerçekleşmesini istediğim eylem ise
windowsun zamanlanmış görevlerinden bu excel tablosunu her sabah 9 da otomatik açılmasını sağlayacağım
ve excel açıldığında otomatik bir makro çalışarak
kime: muhasebe@xxx.com adresine
bilgi: yonetim@xxx.com
konu: Ödeme hatırlatıcı
mesaj: 10.01.2014(sayfa adı) tarihinde temtas nakliyat ltd. şti (c2 hücresi) arandı. esra hanım ile görüşüldü nakit ödeme olacaktır. tekrar hatırlatın (f2 hücresi) dedi.

şekilde bir makroya ihtiyacım var. excel dosyasındaki 52 sayfanın tümünde tarama yapıp G sutunundaki hücrelerde ki tarih geldiği gün bu maili bana atmasını istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir.
Şimdiden teşekkür ederim

Geri