• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

O anki tarihin Belirli olması..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Çalışma sayfamda, tarih yazılmış hücreler var,
Örneğin (17.01.2013 Perşembe) gibi, sayfayı açtığımda o günkü tarih nerde var ise, o satırın belirli olmasını istiyorum. Renklenme olabilir ama hücreleri dolgu rengine boyadım. Öyle bir renk olmalı ki dolgu rengini değiştirmeyecek şekilde.
Makroda böyle bir şey mümkün olabileceğini düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Yoksa her girişte o günkü tarihi bulmak durumunda kalıyorum.

Merhaba

Conditional Format ile bahsettiğiniz şeyi yapabilirsiniz.

İster bu günün tarihini içeren hücrelerin dolgu rengini ister harf rengini otomatik olarak değiştirebilirsiniz. Örnek göndermeniz durumunda yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar

Merhaba,

Makroya örnek olması açısından inceliyiniz.

Sayfa Aktif olduğunda çalışır. Birden fazla hücre varsa dikkate almadım, örnek olması açısından.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()

Dim c   As Range

Set c = Cells.Find(CDate(Date), LookIn:=xlFormulas, LookAt:=xlWhole)
    If Not c Is Nothing Then
        MsgBox "Bugünün Tarihi " & c.Address & " Hücresinde Bulundu ve Seçildi"
        c.Select
    Else
        MsgBox "Herhangi bir Hücre Bulunmadı.."
    End If

End Sub

Merhaba Necdet Bey,
Bu konuyu unutmuştum ben, Kusura bakmayın lütfen, ihtiyaç olduğundan konuya göz atmak istedim. İlginiz için teşekkür ederim.
Şöyle anlatayım isterseniz. Sayfada her güne ait tarihten 6 adet var tabi bunu 6 ila sınırlandırmayalım fazla da olabilir eksikte olabilir. Sayfaya girildiğinde o güne ait tarih hangisi ise (hani Mouse imleci ile belirli bir aralık seçildiğinde seçilen alan nasılsa) o şekilde satır olarak belirli olması gerekiyor.
Umarım açıklayıcı oldum.

İlginiz için tekrardan çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Geri