• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Numara Verme

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007-2010-2013-2019-2021
Arkadaşlar sizden istediğim yardım, ekte gönderdiğim dosyada görüldüğü gibi D sütununda bulunan verilerin Karşılıkları G sütununda mevcuttur.
G sütunundaki veriler den birden fazlası D sütununda yer almaktadır. D sütununda bulunan veriler H sütunundaki karşılığını bularak ekte görüldüğü E sütununda ki gibi 1 'er artıracak. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Anlaşılmaz gibi bir durum oldu ancak yardım edebilecek arkadaşlar dosyayı indirip kontrol edebilirlerse kolay bir soru olduğu düşüncesindeyim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

E25 hücresine tag'daki dizi formülünü kopyalayınız.

Kod:
=--SOLDAN(İNDİS($E$2:E24;MAK(--($D$2:D24=D25)*SATIR($D$2:D24)-1));2)&"/"&EĞERSAY($D$2:D24;D25)+1

Sayın Kuvari, ne demek istediğinizi tam anlayamadım. E25 ile ilgili birşey istememiştim ama, verilerim E2 den başlıyor bu veriler E30000 'e kadar devam edebilir. Gönderdiğim örneğe bakma fırsatı buldunuz mu bilmiyorum ama, orada açık olarak yazdığımı sanıyorum. Size zahmet olmaz ise tekrar dan bakabilir misiniz.

Ben sıra numarasını verdirdim. Kontrol ederseniz görebilirsiniz. Tam olarak ne istediğinizi anlamadım.

İyi günler, öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. G Sütununda Depo Merkezlerinin adı var. Bu Depo Merkezleri D sütununda malzemelere göre onlarca kez tekrarlanabiliyor. Sizden İstediğim Yardım G sütununda yer alan Depo Merkezleri nin karşısındaki Yani I sütunundaki veriler D sütununda kaç tane var ise ona göre sayı vermesi, Örnek olarak;
D Sütunu E Sütunu
Ankara Depo 50/1
Manisa Depo 56/1
Ankara Depo 50/2
İstanbul Depo 52/1
Ankara Depo 50/3
Manisa Depo 56/2

..... gibi devam edip gidecek

Merhaba.
Yanlış anlamadıysam, E2 hücresine uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=İNDİS($H$2:$H$10;KAÇINCI(D3;$G$2:$G$10;0);1)&"/"&EĞERSAY($D$2:D3;D3)

E2 hücresinde aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=DÜŞEYARA(D2;$G$2:$H$10;2;0)&"/"&EĞERSAY($D$2:D2;D2)

Anlatımınızdan ne istediğinizi anlamak biraz zor oldu :)

İlginizden dolayı teşekkür ederim, işimi gördü ancak vakit ayırma imkanı var ise bunu makro ile yapabilir miyiz.

Bir modüle kopyalayıp deneyiniz:

Kod:
Sub depo()

tablo = Cells(Rows.Count, "G").End(3).Row

liste = Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row

For i = 2 To liste
Cells(i, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(i, "D"), Range("G2:H" & tablo), 2, 0) & "/" & _
WorksheetFunction.CountIf(Range("D2:D" & i), Cells(i, "D"))
Next

End Sub

Yusuf bey teşekkür ederim. 2 gündür iş gereği yerimde yoktum. Şimdi yardımınızı gördüm teşekkür ederim.
Bir düğme atayınca işimi görüyor ancak sürekli otomatik olarak kendini güncellese olurmu öyle yapabilirmiyiz

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırdığınızda D sütununda yaptığınız her değişiklikte numarayı tüm sütun için yeniden verir:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
tablo = Cells(Rows.Count, "G").End(3).Row

liste = Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row
If Intersect(Target, Range("D2:D" & liste)) Is Nothing Then Exit Sub

For i = 2 To liste
If Cells(i, "D") <> "" Then

Cells(i, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Cells(i, "D"), Range("G2:H" & tablo), 2, 0) & "/" & _
WorksheetFunction.CountIf(Range("D2:D" & i), Cells(i, "D"))

End If
Next
End Sub

Emeğinize sağlık teşekkür ederim.

Geri